реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Греки привезли до Ніжина чашу, ікону і ... свою любов.

В день Всіх Святих ніжинський храм традиційно чекає гостей з далекої Еллади -- саме греками зведено цей храм, що належить до Української Православної Церкви Київського патріархату. Цього року вони приїхали цілим автобусом -- на чолі із заступником мера міста Яніни.

Архієрейську літургію очолив архієпископ Переяслав-Хмельницький Димитрій, намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря у співслужінні єпископів Дрогобицького і Самбірського Матфея, Чернігівського і Ніжинського Іларіона та 12 священиків з Ніжина, Києва, Чернігова, Сум і Семенівки.

Греки подарували храму ікону і срібну чашу -- прицьому наголосили, що дарунки є символічними. Дійсно, з однієї чаші наші священики і грецькі ще причащатися не можуть, доки Київський патріархат не визнаний іншими церквами. "Але ми з вами брати!"-- наголосили гості з Еллади і подарованою чашею висловили надію, що незабаром єднання і визнання буде.

Ніжинська лабораторія скануючих пристроїв відкрила цього дня в своєму величезному офісі Центр міжнародного співробітництва міста -- там будуть три напрямки: грецький, польський та ...іранський. Центр відкрито фірмою, без допомоги влади і самих греків.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Роздум автора з нагоди приїзду греків читайте на форумі, в колонці редактора.









Коментарі (0)
avatar