реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Здоров’я людини і мобільний зв’язок

Останнім часом в засобах масової інформації поширилась кампанія щодо шкідливості станцій мобільного зв’язку
Чи справді такі технічні установки негативно впливають на здоров’я людини? Це питання намагалися з’ясувати журналісти багатьох обласних друкованих видань та телебачення під час прес-туру, організованого 19 травня Чернігівським прес-клубом реформ спільно з фахівцями Чернігівського відділення компанії «Київстар» та спеціалістами санітарно-епідеміологічної станції в Чернігівській області.
Заходи розпочалися з екскурсії на одну з діючих базових станцій, що розташована неподалік вулиці Московська (район Подусівки) в Чернігові. У присутності журналістів експерти з стільникового зв’язку провели заміри рівня електровипромінювання. Представники ЗМІ переконалися у не перевищенні необхідних показників, допустимих при функціонуванні станцій мобільного зв’язку.
Після «практичної» частини прес-туру, це питання («Чи є станції мобільного зв’язку безпечними для здоров’я чернігівців?») жваво обговорювалось в конференц-залі готелю «Придеснянський» під час спільного засідання.
Богдан Куліцький – заступник головного державного санітарного лікаря в Чернігівській області: «Дослідженнями доведено, що «Київстар» та «UMC» найбільш дисципліновані оператори мобільного зв’язку, які діють на території області стосовно захисту і безпеки громадян від випромінювання роботи відповідних станцій».
«Треба розрізняти дві речі: випромінювання від станцій мобільного забезпечення та від самого мобільного телефону, - акцентувала увагу менеджер із зв’язків з громадськістю регіонального Управління компанії «Київстар» Наталія Дадіверіна. – Адже сьогодні можна отримати більше шкоди від деяких моделей самих телефонних апаратів, якщо не дотримуватись елементарних правил користування ними, аніж від станцій».
«Якщо ви тривалий час розмовляєте по мобільному телефону, то це все рівно, якщо свою голову ви вставили у включену мікрохвильову піч і там її тримаєте», - порівнювала пані Наталія. І порадила: «Краще носити телефон «не на тілі», і користуватися можливостями «Bluetooth» - невеличким чіпом, який замінює проводи, аби не тримати телефон біля голови».
І хоча питання залишається відкритим, та все ж таки, спеціалісти сподіваються, що переконали журналістів у безпечності станцій мобільного зв’язку, при умові обов’язкового дотримання встановлених правил. Цього, схоже, дотримується і «Київстар» - одна з потужних українських компаній мобільного зв’язку .
Більш детально про висвітлення зазначених заходів – у найближчому друкованому числі «Сіверщини».
Сергій КОРДИК
На фотознімках:
1) Антена оператора «Київстар» на Подусівці в Чернігові.
2) Наталія Дедіверіна розповідає про безпечність станцій мобільного зв’язку.








Коментарі (0)
avatar