реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Антифашизм з місцевим колоритом

Останнім часом серед чернігівців дуже часто доводилося чути про орди антифашистів, бравих юнаків, борців проти одвічного ворога. Навіть бабусі під під’їздами захоплюються їхніми “геройськими подвигами”. Та не про всі подвиги руху AFA (antifascism) відають бабусі. Ховаючись за благородними цілями, антифашисти не раз були помічені за розмальовуванням міста пропагандистськими написами та обклеюванні будівель своїми наліпками. Та це лише вершина айсберга, те, що вже стало буденністю, до чого звикли. Істинні цілі AFA ховаються глибше — це боротьба з усім українським, перетворення нашої Батьківщини на інтернаціональний відстійник.
У Європі рух AFA виник на противагу праворадикальним скінхедам. Перебравшись до Росії, напрямок боротьби не змінився, але з тією різницею, що скінхеди Росії є єдиною націонал-патріотичною силою. За звичкою брати у північного сусіда лише найгірше наші антифашисти, окрім свого одвічного ворога — скінхедів, виокремили ще одного – патріотів, молодь, яка любить і дбає про Україну. Не раз доводилося чути про антиукраїнські заклики AFA, сутички між антифашистами й націонал-патріотичною молоддю. Причини конфліктів бувають дуже банальними, на кшталт “А что это вы здесь по-украински разговариваете?”
Тож як розрізнити антифашиста у натовпі? Насправді це нелегко, оскільки серед AFA є представники різних субкультур, окремого стилю одягу вони не мають. Єдина, майже стовідсоткова, зачіпка — це червоні шнурки, запозичені з образу RASH-ів (Red Anarchy Skin Heads) – лівих скінхедів-анархістів. Найчастіше антифашисти ходять групами близько двадцяти чоловік, масових сутичок не влаштовують, нападаючи зграєю на одного-двох так званих ворогів. У Чернігові активних членів AFA – близько 70 осіб. Враховуючи те, що два роки тому представників цієї організації не було зовсім, їх масова поява не може не бентежити, адже для розмальовування міста потрібні балони, на які хтось виділяє кошти.
Андрій КУЖЕЛЬ, студент радіомеханічного технікуму м.Чернігова.





Коментарі (1)
avatar
1
Добре працює агентура "братньої" Росії.На відміну від нашої СБУ!Друже Андрій Кужель,друга "заповідь Українського націоналіста",говорить до тебе-"Не дозволиш нікому плямити слави,ні чести Твоєї Нації!"
avatar