реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

У Чернігові зникли мільйонери?

Завершилася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2007 році.

Головною ознакою процесу декларування є спрямованість податкових органів на налагодження партнерських відносин з платниками податків, які виконують визначений ст.67 Конституції України громадський обов’язок перед державою та суспільством щодо подання декларацій про доходи за минулий рік та сплати податків.

Обов’язок платника податку з подання декларації вважається виконаним, якщо він отримував доходи виключно від податкових агентів, зобов’язаних подавати звітність з цього податку у встановленому порядку.

Декларацію також подавали громадяни, які мають право на податковий кредит.

Підставою для заповнення декларацій є дані обліку доходів, одержаних протягом року, і витрат, пов’язаних з одержанням цих доходів, який громадянин зобов’язаний вести самостійно.

Цього року близько 5000 чернігівців задекларували свої доходи. До ДПІ у м. Чернігові подані понад 3200 обов’язкових декларацій, за якими належить сплатити до бюджету податок з доходів фізичних осіб у сумі 1 млн. 700 тис.грн. На податковий кредит подано 1800 декларацій. За ними належить повернути з бюджету 550 тис.грн.

Як повідомив заступник начальника ДПІ у м. Чернігові Віталій Косих, за підсумками декларування доходів, отриманих громадянами у 2007 році, у Чернігові немає мільйонерів. Лише один житель міста задекларував понад 960 тис. грн., 13 подали декларації, в які внесені прибутки понад 200 тис. грн. „Проте це не означає, що у Чернігові немає мільйонерів, - сказав Віталій Косих, - адже громадяни декларують доходи, при отриманні яких ще не сплачені податки”.

Як зазначив Віталій Косих, значні суми громадяни декларують, насамперед, від продажу акцій у статутному фонді підприємств. Таких декларацій у Чернігові до податковї інспекції подано понад 400, на суму 740 тис.грн. Не залишились поза увагою громадяни, які отримували протягом 2007 року доходи у вигляді виграшів та призів, 91чернігівець подав такі декларації. Щороку декларують свої доходи спортсмени, які брали участь у міжнародних змаганнях та отримували нагороди. З початку року податківці отримали 30 декларацій від спортсменів, а 39 осіб задекларували доходи, отримані за кордоном.

Громадянин повинен погасити нараховану суму податку за річною податковою декларацією протягом 30 календарних днів від дня отримання податкового повідомлення про таке нарахування.

Сума податку, що підлягає поверненню громадянину, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається у вигляді поштового переказу на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів від дня отримання такої декларації.

Податківці Чернігова під час кампанії декларування створили сприятливі умови платникам, які подавали декларації. Працювали у вихідні дні та у вечерні години для недопущення черг. Була продовжена практика минулих років щодо створення агітаційних бригад громадських податкових консультантів (волонтерів) із залученням студентської молоді.






Коментарі (0)
avatar