реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

ФК "Десна" відроджує чемпіонат області

На Чернігівщині відроджується чемпіонат області. В районах триває процес створення дванадцяти команд, які вже в травні розпочнуть змагання у вищій футбольній лізі області.
Пізніше кількість команд учасників може бути збільшено.

15 квітня на засіданні президії Обласної федерації футболу досягнуто принципової згоди на проведення чемпіонату. Він стартує 17 травня.

Олексій Савченко закликав робити ставку на дитячий та підлітковий футбол. ФК «Десна Партнер» готова виділити кошти на придбання повного комплекту форми кожній з дванадцяти молодіжних команд. Повний комплект форми, який включає в себе взуття, м'ячі та тренувальні манішки, від відомого спортивного виробника коштує 15 тисяч гривень. Крім того, президент ФК «Десна Партнер» Олексій Савченко пообіцяв підтримати кожну з команд, яка візьметься за виховання підростаючого покоління спортсменів.

Федерація футболу області взялася розробити інструкцію з процедури виділення коштів районним командам та чітко визначити процедуру переходу гравців до ФК»Десна».

Також Олексій Савченко запропонував створити на базі дитячої футбольної школи "Юність" футбольну лабораторію, де б відбиралися перспективні спортсмени, які можуть поповнити ряди ФК «Десна». Олексій Савченко зазначив: його, як вихідця з Чернігівщини, не влаштовує той факт, що для посилення чернігівської «Десни» доводиться привозити легіонерів – на сьогодні в команді тільки п’ять чернігівців. Лише створивши необхідну базу та налагодивши повний цикл підготовки футболістів можна досягти дійсно високих результатів.

За словами голови обласної федерації футболу Геннадія Прокоповича, такий процес міг би відбуватися і в районах, проте сьогодні через брак коштів на місцях активісти футбольного руху практично позбавлені можливості проводити хоч якісь спортивні заходи.

Обласний бюджет виділив у цьому році тільки двадцять тисяч гривень на розвиток футболу – це на всю область. Олексій Савченко висловив нерозуміння таких дій спортивних чиновників, адже футбол залишається найбільш масовим заходом. В той час, коли треба пропагувати здоровий спосіб життя, зайняти дітей цікавою і корисною справою, влада робить лише популістські заяви та намагається отримати політичні дивіденди, не докладаючи реальних зусиль до конкретної роботи.

Домашні матчі за участю чернігівської «Десни» переконливо свідчать про зростання інтересу до даного виду спорту серед населення міста.

Прес служба обласної організації Федерації футболу України.






Коментарі (0)
avatar