реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Читачі "Сіверщини" "бомбардують" листами обласну раду

Газета "Сіверщина" оголосила акцію "Геть металевих бандитів!", у ході якої запропоновано читачам звертатися до обласної ради з вимогою винести ігрові заклади за межі населених пунктів. Наразі подаємо інформацію з обласної ради.

До обласної ради звертаються громадяни із проханнями та запитаннями стосовно впорядкування роботи та розміщення розважальних закладів. Зокрема, житель обласного центру Кардаш В.М. запитує: як зупинити нездоровий вплив розважальних закладів на неповнолітніх дітей? А корінна чернігівчанка Нечаєва Л.С. цікавиться: коли ж нарешті Верховна Рада України ухвалить закон про правове регулювання грального бізнесу? Своїм поглядом на проблему поділився заступник голови обласної ради Олег Обушний:

– Проблеми навколо розважальної сфери мене не залишають байдужим. Бо більшість гральних закладів Чернігова надають послуги в непристосованих приміщеннях, половина підприємців, які займаються ігровим бізнесом не мають ліцензій, порушують встановлений графік роботи. До того ж, залежність довірливих громадян від азартних ігор все частіше порівнюють з наркотичною. Іноді для того, щоб в черговий раз випробувати Фортуну люди програють сімейні заощадження, стають боржниками та навіть скоюють злочини. Вже є випадки, коли нездоровий азарт призводить до фатальних наслідків.

Тому такий стан справ викликає занепокоєння. Вважаю, що ігровий бізнес, як і будь-яка інша підприємницька діяльність, повинен функціонувати в правовому полі. На мою думку, ігрові зали та автомати не повинні знаходитися в житлових будівлях, їх треба розміщувати за межами населених пунктів на чітко визначеній території, як це вже давно робиться в цивілізованих країнах світу. Там гральні зони створюються за межами населених пунктів на відстані не менше 10 кілометрів.

Зокрема, в переважній більшості штатів США ігрові заклади розміщені виключно за межами населених пунктів, у Франції їх відкривають у спеціально відведених зонах, до того ж у містах з понад півмільйонним населенням. А в Італії розважальних закладів лише 5 і всі вони заходяться в прикордонних зонах країни, щоб «перехопити» любителів азарту, які їдуть пограти до Франції, Словенії чи Швейцарії. При цьому всі приміщення казино належать муніципалітетам. В Туреччині гральний бізнес заборонений зовсім, а в Ізраїлі ніколи й не був дозволений. Перенести всі ігрові заклади на спеціально відведені території нещодавно вирішили в Росії та Казахстані. Ми чекаємо від Верховної Ради України прийняття закону, який би регулював розважальну сферу і захищав інтереси громадян України.

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради






Коментарі (0)
avatar