реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Спалено намет "православних бомжів" біля Катерининської церкви

Сьогодні вранці загорівся більший намет (із двох наявних) блокувальників Катерининської церкви. Приналежні до Московського патріархату, вони вже більше півтора року не дають доступу до козацької церкви -- пам"ятки української культури, яка має бути передана Українській православній Церкві Київського патріархату. Блокувальники призвели до знищення цінних експонатів, вартість яких оцінити неможливо -- як, скажімо, визначити ціну найстарішого чернігівського рушника, який тепер хтозна чи й підлягає реставрації?! До речі, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний звернувся до керуючого Чернігівською єпархією УПЦ Московського патріархату єпископа Амвросія з вимогою відшкодувати збитки, завдані українській культурі. Але владика навіть не став відповідати...

Самі блокувальники, що живуть у наметі, пояснюють плутано обставини підпалу -- мовляв, два невідомі у масках заскочили в намет і підпалили, коли його мешканці вийшли назовні. Ця версія не витримує жодної критики. Але міліція поки що класифікує подію як підпал. Швидше всього, він стався через необережне поводження з вогнем мешканців намету, які вже давно за способом життя є бомжами. Хоч як би їх не прикривали православними іконами та хрестами... Грубка ж, що постійно диміла на храм, могла елементарно запалити і намет. Проте -- слово за правоохоронцями.

"Сіверщина" може тільки сказати: нарешті! Якщо влада не здатна очистити брудну пляму біля церкви, то це зробив вогонь. Він, як відомо, у всіх релігіях -- очисний.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (2)
avatar
1
"Підпал" ворогами - це найкращий PR-хід в ситуації коли блокування Катеринки "бомжами" зайшло в глухий кут.
Кращого "подарунку" московським ортодоксам до приїзду Президента США в Україну важко вигадати.
Переконаний, що правооохоронні органи повинні в першу чергу проробити цю версію.
Якщо докази будуть знайдені(якщо буде бажання шукати!), то це тягне на теракт проти державності України.
Сергій Соломаха.
avatar
2
Наскільки я памятаю, кіряти ходили православні в минулому році на Вал. А одного разу трапився кумедний випадок пішли два захисники Росії випити кагорчику, та й почали один одному анекдоти розповідати, та такі анекдоти цікаві були, що їм на голову УНСОвець (який чогось там сидів) звалився. В двох переляк, в одного травми.
avatar