реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Недопосаджений?!

Декілька років тому «Сіверщина» опублікувала матеріал про діяльність керівника сільськогосподарського підприємства «Задеснянське» села Бирине та депутата Новгород-Сіверської районної ради Івана Гущі. «Цього діяча, — писав у своєму матеріалі Ігор Левенок, — звинувачують у перевищенні своїх службових повноважень та фальсифікації документів. Якщо казати простіше – з його дозволу 2004 року спиляно близько 900 кубометрів будівельної деревини. Знищені дерева були природним прикриттям від вітру для сільськогосподарських угідь. До бюджету сільськогосподарського товариства надійшло 5 000 грн. Це десь по 5 грн за кубометр, торік 1 складометр (що менше кубометра) коштував від 25 до 30 гривень. Тоді цей лісоматеріал на ринку коштував 1 млн 286 тисяч гривень. Куди поділися кошти? Чернігівська міжрайонна природоохоронна прокуратура почала займатися розслідуванням цієї справи».
Нещодавно до редакції газети звернувся наш читач з Мени Анатолій Вареник з проханням розповісти, чим же закінчилась ця справа.
Прокурор Чернігівської міжрайонної природоохоронної прокуратури Анатолій Помаз марно намагався зняти з Івана Гущі депутатську недоторканність (він, нагадаю, — депут райради від Партії регіонів), не допоміг навіть той аргумент, що в разі незняття недоторканності з Івана Гущі ця чимала сума буде стягуватися з 830 пайовиків сільськогосподарського товариства. За зняття недоторканності проголосували тільки п’ятеро депутатів, серед яких два члени УНП – Борис Домоцький та Микола Помаз.
«Цікавими були слова Гущі, сказані ним того дня з трибуни райради, – розповідає Ігор Левенок: «Шо ви хочете, я ж робив з дозволу Кауфмана». Партія регіонів своїх не здає, хоч вони й підозрюються у скоєнні махінації. Ось так Гуща нормально поживає у своєму Бириному».
В.о. чернігівського міжрайонного природоохоронного прокурора В.Негода повідомив, що проти Івана Гущі було порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень та службового підроблення й закрито, бо обвинувачений був депутатом, а згідно із Законом України „Про статус депутатів місцевих рад” депутат не може бути притягнутий до відповідальності районної ради без згоди місцевої ради.
Рішенням двадцятої сесії четвертого скликання Новгород-Сіверської районної ради від 23.12.2005 року відмовлено у наданні згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата районної ради Івана Гущі.
Постановою Сосницького районного суду Чернігівської області від 28.12.2005 року провадження по кримінальній справі за обвинуваченням у скоєнні кримінальних злочинів закрито у зв’язку з відсутністю згоди органу місцевого самоврядування на притягнення до кримінальної відповідальності, а Івана Гущу звільнено від кримінальної відповідальності.
Так що ніяких наслідків з цієї справи не вийшло, нікого не посадили, а В’ячеслав Кауфман став нещодавно головою Новгород-Сіверської райдержадміністрації.
Олександр ЯСЕНЧУК.





Коментарі (0)
avatar