реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Міський голова садив дуби і липи

Міський голова приєднався до акції "Зелений паросток майбутнього"

Чернігівський міський голова Олександр Соколов взяв участь в акції "Зелений паросток майбутнього", у рамках якої відновлено дубовий гай на Болдиній горі. О.Соколов посадив декілька дубків і липу.

Міський голова вважає, що такі акції надзвичайно корисні, адже є тією необхідною роботою, щоб і надалі Чернігів залишався одним із зелених міст країни. А участь молоді, на думку О.Соколова, має виховне значення.

Разом з в.о. директора Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергієм Черняковим міський голова обговорив питання збереження одного з дубів на Болдиній горі, вік якого налічує близько 200 років.

За словами С.Чернякова, сьогодні на Болдиній горі посаджено 60 дубів та 15 лип. До акції також долучилися працівники екологічних служб, представники громадських організацій і політичних партій, депутати районних та міської рад, журналісти.

Акція відбулася за ініціативи Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» та Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області. Посадка молодих саджанців дубів, лип на Болдиній горі включена в план заходів проведення весняної Всеукраїнської акції «Зелений паросток майбутнього».

Як стверджують історики, в ХІ столітті у Чернігові на Болдиній горі шумів дубовий гай. Звідси й назва – від давньослов’янського «болд» - дуб або староукраїнського «болди» - гори. Нині на Болдиній горі - пам’ятці садово-паркового мистецтва з 1972 р. – збереглося лише кілька дубів. В основному тут ростуть акації, посаджені у післявоєнний період.

Ірина Синельник






Коментарі (0)
avatar