реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Де бродить лісовик і плаває русалка?

Хто сказав, що магії нема? Вона існує. От, наприклад, дивишся на автомобіль якогось чиновника, і виявляється, це не автомобіль, а новозбудована котельня. Принаймні так написано в документах, а вірити їм треба. Щось подібне під час перевірки Чернігівською міжрайонною природоохоронною прокуратурою було виявлено на території заповідного урочища Бирине, яке знаходиться під охороною державного підприємства «Новгород-Сіверське лісове господарство». Там невідомими було збудовано (чи не за одну ніч, за щучим велінням?) 13 дачних будинків різних форм та розмірів.
Окрім того, як повідомляє помічник чернігівського міжра¬йонного природоохоронного прокурора Г.Чічкань, було виявлено неналежний догляд за державними знаками, які позначають природоохоронну територію. Цим, зокрема, грішить керівництво Мезинського національного природного парку та Ніжинського лісового господарства і сільських рад Новгород-Сіверського району, де взагалі відсутні інформаційні знаки за¬твердженого зразка.
За результатами перевірки внесено 2 подання та 3 приписи.
І насамкінець — дані про стан природно-заповідного фонду на Чернігівщині, тобто місць, де, можливо, ще гуляють вовкулаки або плавають русалки…
Загалом нараховується 652 природоохоронні об’єкти площею 252,3 тисячі гектарів, що становить 7,6% території області. З них ліси займають 82,3 тисячі гектарів, що становить 21% лісової площі. Найбільші з об’єктів — Ічнянський та Мезинський національно-природні парки площею відповідно 4775 і 2693 гектарів.
Олександр ЯСЕНЧУК.





Коментарі (0)
avatar