реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Друге видання книги про єпископа Никона

Від часу смерті преосвященнішого Никона, єпископа Чернігівського і Ніжинського, минає невдовзі 5 років. І так склалося, що саме до 5-ї річниці його упокоєння у товаристві "Просвіта" вийшло друге видання книги "Пам"яті єпископа Никона".

Історія цієї книги досить дивна: для першого видання було замовлено у ніжинському видавництві "Аспект- Поліграф" 500 примірників обкладинок та кольорових вставок, але несподівано (і неоплачено!) поліграфісти надрукували удвічі більше. Ніжинський священник, сповідник єпископа Никона, отець Сергій Чечин сказав, що то владика Никон помножив нашу працю. Таким чином, постала необхідність видрукувати і друге видання. Його наклад також 500 примірників.

Друге видання доповнене спогадами журналістки Любові Потапенко та історика, священика Всіхсвятського храму Ніжина Олександра Морозова.

Довідка "Сіверщини". Єпископ Никон (в миру -- Володимир Калембер) родом з Остріжчини на Рівненщині, за освітою педагог. Під час навчання в Київській духовній академії прийняв чернечий постриг з іменем на честь Никона, ігумена Києво-Печерського. За рішенням Священного Синоду Української православної Церкви Київського патріархату був висвячений у єпископа Кіцманського. Згодом переведений на чернігівську кафедру.
Раптова його смерть настала на 44-му році життя. Багато православних чернігівців звертаються молитовно до покійного владики Никона за допомогою і отримують її. Похований владика Никон у храмі святих князя Михайла та боярина його Федора біля Красного мосту.






Коментарі (0)
avatar