реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Гітлер та інші уроки чернігівського маніяка

Ще трохи і Чернігів потонув би у паніці: діти вже не йшли до школи, студенти теж далеко не всі перемагали страх властивим віку цинізмом. Щогодинні попередження міліції з вражаючою деталізацією ("заюшений кров"ю" тощо) зробили свою справу.
Чи варто було міліції аж так нагнітати ситуацію? -- постає питання тепер, коли вбивцю затримано. Але інформаційний простір і психічний -- настільки переплетені поняття, що треба бути все ж обережними при подачі інформації, яка лякає. Скажімо, можна було б все ж стриманіше вести лінію -- скажімо, повідомляти, що приїхали оперативники з Києва, що локалізовано місцезнаходження маніяка, що значні сили кинуто на патрулювання вулиць. Така інформація, принаймні б, показувала обивателю: ситуація під контролем. Бо навіть у коментарях на сайті "Сіверщини" паніка стала очевидною. Та й у газеті ми так і не дочекалися чогось обнадійливого до здачі плівок у друкарню.

Треба ще й запитати -- чи правда, що вбивцю знайшли самі люди, без міліції? Хоча керівник відділу зв"язків з гроадськістю УМВС Сергій Бриль запевняє, що таки міліціонери з Новозаводського райвідділу вийшли на нього першими...

День народження Гітлера, до якого прив"язали вбивства, тільки привід. Адже психічно хвора людина так само прив"яжеться і до Сталіна, Лєніна, Мао Цзедуна та інших виродків роду людського. Проте урок маніяка полягає в тому, що ідеї Гітлера і саму його постать треба спокійно вивчати -- не такий дурний Гітлер, щоб за ним просто і тупо пішла вся німецька нація. Перетворення Гітлера у зловісну карикатуру замість історичного препарування не тільки штовхає маніяків до асоціювання себе з ним, але й розвиває антисемітські, фашитські, расистські та інші неадекватні настрої.

Інформаційний простір -- питання національної безпеки. Якщо ЗМІ, керовані неукраїнцями, насаджують нетерпимість, злостивість, сексуальні вивихи тощо, то хіба варто дивуватися росту фашистських, скінхедівських, антисемітських та інших уявлень? Зрештою, в суспільстві ніхто не формує атмосфери спокою, любові, злагоди, національного успіху -- ви можете заперечити мені на фоні останніх повідомлень: кортеж Януковича задавив людину, Янукович здав росіянам Чорноморський флот, суд у Донецьку відмінив указ Ющенка про визнання Героєм України Романа Шухевича, повінь, Табачник відмінив екзамен з української мови? Додайте сюди ще вулкан і Ісландії, назву якого вимовити нереально, загибель поляків під Смоленськом -- і матимемо повний коктейль психічної вибухівки.

Україна посідає одне з перших місць у світі з психічних захворювань -- не дивно, бо в українському суспільстві насаджується, м"яко кажучи, хаос. Замість пропаганди традиційних українських цінностей. Комусь це вигідно?

А можливо, урок чернігівського маніяка поляагає ще й у тому, щоб довести реальне існування диявола? Адже підселення нечистої душі до звичайної -- реальність, що зветься в православії одержимістю. А хто з православних священиків говорить про це? Я вже не кажу інше - де екзорцисти, тобто ті, хто вміє словом Христовим виганяти диявола?

Всі ці теми мають стати предметом обговорення не тільки у "Сіверщині" але й у інших ЗМІ. Бо інакше на одному маніяку чернігівська паніка не зупиниться.

Василь ЧЕПУРНИЙ.




Теги:Сіверщина, Янукович, міліція, Гітлер, Кримінал, чернігівський маніяк, паніка


Читайте також



Коментарі (9)
avatar
1
В данной ситуации великолепно сработала наша милиция! Браво! Но настораживает тот факт, что возможно возрождение идеологии фашизма. Хотя, и не очень удивляет. Если колаборационисты становятся героями, то что можно ожидать...
avatar
2
Якщо Бандеру і Шухевича позбавили звання Героїв -- то що дивуватися відморозкам? Нам насаджують думку, що в Україні можна робити що завгодно...
avatar
3
А можно фото этого урода показать?????? И какой садить его надо на площаде казнить!!!!!!!
avatar
4
Вера поподробнее о роли милиции!!!! Как она сработала? ПОЗВОЛИЛА ЧЕЛОВЕКУ С ЛОПАТОЙ РАЗГУЛИВАТЬ ВЕСЬ ВЕЧЕР ПО УЛИЦЕ И УБИВАТЬ ЛЮДЕЙ??? Где наряды и патрули были в это время? раскрыть преступление это дело третье (в данном случае самое простое), а вот предотвратить - недопустить и есть работа правоохранительных органов. Щас медали за раскрытие резонансного преступления получат, а должны выступить с извинениями и покаятся, ибо теперь каждый дурак осознал, что может взять топор или лопату и пройтись залить кровью улицу...
avatar
5
все эти вопросы перечисленные в статье, будут актуальными много лет, как можно сохранить звания героя Украины, или не "слить " флот, если мы кормимся от этой страны, а ей эти люди и действия ненравятся, мы с вами товарищи живём в мире двойных стандартов...... это печально.....
avatar
6
А вы товарищ, по тише с высказваниями, хоть вы и писака, держите своё мнение при себе, Сталин И Ленин, вырастили Ваших дедов и отцов, сделали их грамотными и дали профессию. Так что по крайней мере глупо называть их "выродками".
avatar
7
Спасибо милиции, что хотя бы предупредили!! Это уже удивительно! лучше сто раз зря попаниковать, чем лишиться ребёнка или другого близкого человека, так что всё, я считаю, оправдано! Тем более не известно, поймала бы его милиция без помощи населения.
А думать надо о том, что от безделья подростки идут в эти группировки и у них рано или поздно срывает крыши.
avatar
8
этот комсомолец убивал к юбилею ленина-бланка,морда жидовская...посмотрите на фото,стиль-красный террор...
avatar
9
Точно не ленін та сталін зробили моїх дідів грамотними та дали їм професію. По-перше, у них забрали все майно, назвавши їх куркулями. Їх морили голодом. І врешті після війни примусово!!! загнали на роботу до шахти, де мій дід і отримав травму на все життя, яка йому не дозволила більше працювати. А виховала його вчителька рідного села і займався він тим, щоб прогодувати сім'ю. Тож свій пафос про кривавих вождів-вбивць тримайте десь у глибокій шухляді і ніколи не діставайте звідти.
avatar