реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Не ховай доходи!

Отриманий дохід від продажу об’єкта нерухомого майна підлягає оподаткуванню податком з доходів фізичних осіб за винятком продажу житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці) не частіше одного разу протягом звітного податкового року та загальна площа якого не перевищує 100 кв.м.

Податок самостійно сплачується фізичною особою – продавцем до нотаріального посвідчення договору у сумі, визначеній податковим агентом (нотаріусом). В даному випадку обов’язок подання декларації продавцем нерухомості вважається виконаним.

Дохід від продажу об’єкта нерухомого майна визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі – продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта.

У випадку відхилення продажної ціни нерухомості від її ринкової вартості, об’єктом оподаткування є дохід у вигляді різниці між такою ціною та ринковою вартістю, що підлягає декларуванню продавцем – фізичною особою.

[b]Не ухиляйтесь від декларування реальних доходів! Сплачені Вами податки – значний внесок до бюджету нашого міста./b]

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:дохід, масово-роз’яснювальної роботи, Податки, ДПІ, доход, Відділ, громадян, звернень, Чернігові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar