реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Гаряча лінія». Кредит для студентів

На запитання громадян, які зателефонували до податкової служби, відповідає Вікторія БОРИСЕНКО, головний державний податковий інспектор відділу масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові.

— Дитина навчається у вищому навчальному закладі, паралельно працює і одержує зарплату. Чи має батько або мати право на податковий кредит за навчання дитини?

Податковий кредит – це сума (вартість) витрат платника податку. Оскільки студент працює і одержує зарплату, він є платником податку з доходів фізичних осіб. Студент, який працює, має право сам подати декларацію з метою одержання податкового кредиту на навчання у межах одержаної ним протягом звітного податкового року (2009) зарплати. У такому випадку батьки студента, який працює і одержує зарплату, не мають права на нарахування податкового кредиту за навчання такої дитини-студента.

— Чи мають право скористатися правом на податковий кредит на навчання дитини (іншого члена сім’ї першого ступеня споріднення) одночасно обидва батьки?

— При навчанні платника податку або члена його сім’ї першого ступеня споріднення витрати, яких зазнали у зв’язку з оплатою навчання, можуть бути внесені до податкового кредиту одного з таких членів за їх вибором. Зазначений вибір вважається здійсненим, якщо платник податку подає податкову декларацію, в якій визначається сума таких витрат. Платники податку, які звернулися за одержанням податкового кредиту на навчання своїх дітей (членів сім’ї першого ступеня споріднення), зазначають (підтверджують) у деклараціях, що другий з батьків не користується правом на податковий кредит на таке навчання.




Теги:ДПІ, Борисенко, Державний, Відділ, ВІКТОРІЯ, громадян, звернень, податковий, роботи, інспектор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar