реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Їжа від... застуди

Йогурт
Йогурт містить бактерії-пробіотики, які захищають організм від шкідливих бактерій та інфекцій. Дослідження показали, що йогурти, багаті на пробіотики, поліпшують імунну відповідь організму за рахунок збільшення в організмі білих кров’яних клітин (лейкоцитів).

Куркума
Куркуму можна знайти в кожному жовтому каррі (приправа, що продається в магазинах та базарах), а її золотистий колір — результат вмісту куркуміну — поліфенолу, який ефективний у боротьбі з холодом і грипом. Куркумін має антизапальні властивості.

Часник
Ефективний проти бактеріальних, вірусних, грибкових і паразитарних інфекцій, зміцнює імунну систему і має антипухлинні та антиоксидантні властивості.

Материнка звичайна

Антиоксидантна дія материнки зумовлена високим вмістом у ній фенольних кислот і флавоноїдів, кольорових сполук, які також володіють антизапальними властивостями. Материнка захищає від застуди, грипу, високої температури та розладів шлунка.

Зелений чай

Зелений чай багатий на поліфеноли, антиоксиданти, а також інші хімічні речовини, які допомагають захистити організм від холоду або грипу.

Гарбуз
Гарбузи містять бета-каротини — речовини, за допомогою яких організм отримує вітамін А. Вітамін А своєю чергою допомагає білкам регулювати зв’язок між клітинами, що є основою імунної системи. Вітамін А також запобігає раку, оскільки порушення зв’язків між клітинами є однією з найперших причин раку.

Імбир
Сухий імбир містить шоаголу — антизапальну речовину. Також він зменшує нудоту.

Броколі

Капуста броколі є чудовим джерелом вітамінів А, C і E. Крім того, броколі містить значну кількість глюкозинолатів, які стимулюють імунну систему організму. Броколі — це подвійно корисна їжа через високу концентрацію в ній сульфорафанів, що є потужними антираковими речовинами.

Чернігівська обласна газета "Біла хата" радить читачам вживатиці продукти і не хворіти!




Теги:інфекція, зелений чай, імунітет, антиоксиданти, Біла хата, застуда, імбир


Читайте також



Коментарі (0)
avatar