реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Фальшиві газети — провокація проти Юлії Тимошенко (доповнено)

Ми вже повідомляли, що в області було вчинено грубу провокацію в ході виборчої кампанії — поширено фальшивий випуск Чернігівської газети «Гарт». Основну площу в цій 4-сторінковій газеті займало так зване «інтерв’ю» народного депутата України Івана Куровського, голови обласного штабу БЮТ, штабу кандидата в президенти від цієї політичної сили Юлії Тимошенко. В цьому тексті містилися брудні наклепи на БЮТ та кандидата від Блоку, а також…на самого І. Куровського.

У зв’язку з цим депутат провів екстрену прес-конференцію для журналістів преси, радіо і телебачення. На ній він офіційно заявив, що його політична сила абсолютно не причетна до появи цієї фальшивої газети, а навпаки, обурена такою провокацією. Повною фальшивкою є і його так зване «інтерв’ю». Цю провокацію депутат назвав проявом брудних технологій опонентів по виборах — регіоналів. Він вже офіційно звернувся до правоохоронних органів з вимогою знайти винних у провокації і покарати їх згідно закону.

В прес-конференції взяла участь заступник головного редактора газети «Гарт» Валентина Євтушенко, яка офіційно заявила, що редакція їхньої газети не має жодного відношення до випуску цією фальшивки, журналісти обурені, і редакція також звернеться до правоохоронних органів з вимогою знайти і покарати провокаторів. Головний редактор газети Дмитро Іванов цього дня був у відрядженні, але, як заявив І.Куровський. редактор повідомив йому, що також виступить в засобах інформації зі спростуванням цієї провокації.

Варто додати, що в цій фальшивій газеті надруковане також так зване звернення Сергія Тігіпка до виборців Чернігівщині. Він начебто заявляє, що відмовляються прийняти пропозицію Юлії Тимошенко стати прем’єр-міністром в разі обрання її Президентом і що він закликає виборців голосувати за Януковича. Фальшивість цього «звернення» цілком очевидна, адже всі останні тижні Сергій Тігіпко неодноразово заявляв, що згоден очолити уряд при будь-якому обраному Президентові, а також Тігіпко чітко заявив, що не збирається закликати виборців голосувати за того чи іншого кандидата, а покладається на вибір самих громадян. Тобто у фальшивій газеті сфальсифіковано й позицію недавнього кандидата в Президенти Сергія Тігіпка.

На прес-конференції Іван Куровський заявив, що такі грубі провокації з боку політичних опонентів — регіоналів, які, очевидно, продовжуватимуться і в наступні дні, ще раз свідчать: команда Януковича бачить, що вона програє чесні вибори. Тому залишається лише вдаватися до провокацій і фальшивок.

Вчора також поширювалася ще одна фальшива газета -- начебто партійна "Голос Батьківщини", зі збереженням кольорів, повною імітацією справжнього вигляду. І також із брехливим "інтерв"ю" Івана Куровського. Брехня, як відомо, зброя диявола. Тож не завжди варто вірити тому, хто перед телекамерами прикладається до ікон, а його політична сила друкує фальшиві газети...

Петро АНТОНЕНКО

Від редакції "Сіверщини".
Із сайту "Чернігівський монітор" зникла інформація про вчорашню прес-конференцію І.Куровського. Сайтом керує Юрій Паперний -- редактор газети обласної організації Партії регіонів "Регіон Сіверщина".




Теги:Куровський, вибори, Димтро Іванов, Гарт, Чернігів, Антоненко, БЮТ, фальшиві газети


Читайте також



Коментарі (0)
avatar