реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Таланти! На старт!

„Податки - очима дітей” – старт естафети для обдарованої молоді міста. Ще 2001 року Державна податкова адміністрація України провела першу конкурс-виставку дитячого малюнка з податкової тематики, в якій взяли участь понад 2 500 художніх робіт дітей з усієї України.

Цього року Всеукраїнський конкурс „Податки очима дітей” проводиться серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів таких вікових категорій:

І категорія: 9 - 12 років;

ІІ категорія: 13 - 16 років.

Діти надсилають до участі у конкурсі свої художні твори, роботи декоративно-прикладного мистецтва та літературні твори.

На конкурс приймаються тільки індивідуальні творчі роботи. Конкурс проводиться у 3 етапи: на районному, міському регіональному та центральному рівнях. Журі обирає переможців у кожній віковій категорії.

Участь у такому конкурсі дасть змогу більшій кількості обдарованих дітей не тільки реалізувати творчі здібності, а і водночас долучатися до такої важливої справи, як сплата податків.

Приємно, що діти інколи бувають свідоміші за дорослих: розуміють, як важливо сплачувати податки, адже на них тримається бюджет держави та соціальна сфера. Тож у майбутньому з них виростуть свідомі громадяни – вони вже зараз розуміють базову сутність економіки.

Цей конкурс стає популярним. Про це свідчить зростання кількості учасників. Спектр творів із часу заснування конкурсу значно розширився: крім малюнків, на розсуд членів журі можна подавати твори декоративно – прикладного мистецтва, виконані у формі ліплення, вишивки, мозаїки, аплікації, статуеток, а також різножанрові літературні доробки.

Роботи, надіслані на конкурс, не рецензуються та не повертаються авторам. Наданням роботи на конкурс автор підтверджує повну згоду з умовами конкурсу, а також згоду на публікацію твору (конкурсної роботи) без будь-яких претензій щодо авторського права у подальшому. Роботи можуть бути використані органами ДПС для передачі у дитячі будинки, реабілітаційні центри, соціальні заклади, виставки тощо.

Сьогодні, коли відчувається дефіцит податкової культури, податкових знань серед населення, проведення такого конкурсу – надзвичайно важлива подія.

Тому „Податки - очима дітей” – одна зі світлих сторінок в особистому житті наших маленьких громадян.

Віктор Тканко, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові




Теги:податки очима дітей, Конкурс, ліплення. вишивка, діти, Податки, ДПІ у Чернігові, економіка, естафета, мозаїка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar