реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податки: конкурс для школярів триває!

Формуючи у підростаючого покоління правильне ставлення до поняття „податки”, ми маємо надію виростити нових сумлінних платників податків. Для того, щоб Україна стала цивілізованою державою, потрібно серйозно займатися вихованням наших дітей у дусі патріотизму, поваги до своєї країни та її інтересів.

Саме тому у рамках спільного проекту ДПІ у м. Чернігові та управління освіти міської ради був створений податковий клас на базі загальноосвітньої школи №3. Цей клас відповідає всім вимогам навчального процесу. Податківці протягом навчального року в доступній та зрозумілій формі розповідатимуть школярам про місце та роль податків у житті держави, історію становлення податків.

Цими днями фахівці інспекції провели зустріч з учнями 9 класу вищезазначеної школи.

Головний держподатінспектор відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Вікторія Борисенко розповіла, що за умов ринкової економіки основним джерелом формування дохідної частини бюджету є податкові надходження. Жодна держава не може обійтись без податків, що є головними у її відносинах із суб‘єктами господарювання. Обов‘язок кожного громадянина сплачувати податки і збори у порядку і розмірах, встановлених згідно з законодавством. Хто отримує прибуток, повинен сплатити частку у вигляді податку (збору) державі, щоб вона могла утримувати соціально незахищених громадян (пенсіонерів, інвалідів), виконувати свої функції щодо захисту території, наведення правопорядку, забезпечення конституційних гарантій (утримання закладів освіти, охорони здоров’я, культури, науки та ін.). Майбутні платники податків зі шкільної лави повинні усвідомлювати, що податки відіграють важливе соціальне значення, тому їх сплата є важливим і почесним обов’язком громадян, який передбачено в Конституції України.

Школярі міста мають можливість відобразити своє розуміння податків та оподаткування, прийнявши участь у щорічному конкурсі «Податки очима дітей». Перший етап конкурсу розпочався у жовтні 2009 року. Роботи приймаються відділом масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові за адресою: вул. Кирпоноса, 28, кімн. 2, 8, тел.: 652825,652824.

Кожна зустріч з дітьми є цінною, оскільки заряджає позитивною енергією та спонукає до нових звершень у роботі. Тож, ми податківці, маємо надію та віримо, що такі виховні години стануть підґрунтям для становлення покоління майбутніх свідомих платників податків!

Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові




Теги:податки очима дітей, податківці, Конкурс, прибутки, економіка, Школа, податковий клас


Читайте також



Коментарі (0)
avatar