реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Разом – краще!

<Створено регіональне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад

Голови селищних та сільських рад Чернігівщини вже давно переконалися: багато нагальних питань дуже важко вирішити самотужки в межах однієї сільради. А проблеми в усіх селах – схожі: чи то відсутність медичного обладнання у ФАПі, чи то оформлення документів на земельні ділянки, чи то пошуки того ж приміщення, де б міг працювати голова сільради тощо.
Отже, створення такої структури, яка б могла надавати допомогу (юридичну, консультаційну, соціальну), вже давно назріло у суспільстві. Така структура створена в державі. І ось у Чернігові створено регіональне відділення асоціації. Діятиме воно на громадських засадах.
Участь у засіданні з приводу створення такої асоціації взяли представники всіх 22-ох районів області. Пропозиція щодо створення була сприйнята схвально. Голова облради Наталія Романова під час прес-конференції наголосила, що це – дуже важлива подія в житті області. Адже у країнах Європи місцеві громади вже давно мають таку підтримку держави, яка нашим поки що й не снилася. «Але нам необхідно зрозуміти, — наголосила Наталія Романова, — що іншого шляху немає. Неможливо досягнути достойного рівня життя за умов, коли бюджетні гроші осідають десь там, нагорі — всюди в європейських країнах бюджетні кошти спрямовуються саме на нагальні потреби в ті місця, де без них не обійтись».
Очолить Чернігівське регіональне відділення голова Парафіївської сільської ради (Ічнянський район) Валентина Федорівна Карпенко. Секретарем буде голова Валківської сільради і водночас голова Прилуцького відділення асоціації Галина Василівна Чудо.
Запитання від «Сіверщини» на прес-конференції:
— Яким чином асоціація планує інформувати населення області про свої заходи та виконану роботу, адже дротове радіо в багатьох селах зруйноване, тиражі місцевих газет жалюгідні, а про Інтернет у глибинці і говорити не варто…
Валентина Карпенко:
— Дійсно, це може бути проблемою. Але що робити? Треба повною мірою використовувати ті засоби, які маємо. У нас у Парафіївці періодично виходить «Вісник виконкому», а також друкуємо матеріали в районній газеті «Трудова слава».
Наталія Романова:
— Поки що основна маса матеріалів про роботу асоціації розміщується на сторінках «Урядового кур’єра», а в області ми плануємо на умовах укладеної угоди розміщувати матеріали на сторінках комунального видання «Деснянська правда».

Інеса ФТОМОВА




Теги:рада, Фтомова, голови, Романова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar