реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

ЧАСНИКОВА ТЕРАПІЯ

Із часником застуда не страшна
Існує байка, а може, то і правда, що московські бояри перед тим, як іти до «царя-батюшки», ховали під одягом разок «намиста» з часнику. Якщо вже часник оберігав від немилості й лютої розправи «государя», то від хвороб — тим більше. За будь-якої моровиці, за будь-якого ураження здоров’я люди (в більшості країн світу) лікувалися часником, тому й скарбничка часникової терапії надзвичайно багата.

Почнемо з рецептів до часу, тобто тих, які можуть стати відповіддю на виклики осінньо-зимової пори.
Профілактика застуди, ангіни та інфекційних захворювань верхніх дихальних шляхів. Часник підвищує функції всіх органів, тобто посилює опірність організму, по-друге, він є потужним антибіотиком.
Щоб підвищити рівень імунітету, варто зубки часнику подрібнити до кашки (на тертці) і змішати 0,5 склянки з такою ж кількістю меду, бажано липового. Вживати по 1 ст. л. перед сном, запити теплою водою. У разі хвороби приймати 2—3 рази на день.

Щодня варто їсти 2—3 зубки часнику, щоб у крові був цей антибіотик. Недарма радять перед кожною медичною процедурою (приміром, щеплення, ін’єкція, здавання крові на аналіз, лікування зубів, косметологічні маніпуляції тощо) їсти часник. А щоб не було запаху, пожуйте корінь чи листя петрушки, селери, імбиру, аїру, насіння ганусу, коріандру, сполосніть рот селянським молоком.

Народна медицина радить щодня з жовтня по квітень або хоча б протягом 1,5 місяця пити тричі на день за 15—20 хв до їди 50 мл теплого пряженого молока з 25 краплями часникової настоянки: 100 г часнику потовкти в емальованому посуді, покласти в пляшку і залити 150 мл горілки, закоркувати, збовтати. Пляшку обгорнути чорною тканиною і поставити в прохолодне місце на 2 тижні. Профільтрувати і зберігати в темному прохолодному місці: можна приготувати потрібну кількість суміші у невеликій пляшечці з темного скла і брати з собою на роботу. Настоянка буде дуже корисною також тим людям, які страждають від бронхіальної астми, гастриту зі зниженою кислотністю (у разі підвищеної — не приймати!), ревматизму, подагри.
Ангіна. «Кашку» середнього зубка часнику змішати з 0,5 ч. л. здору (вершкового масла) і втерти суміш у ступні ніг (попередньо їх вимити теплою водою і добре витерти). Одягти бавовняні шкарпетки, поверх — вовняні і лягти в постіль. Бажано щогодини пити вітамінні чаї (смородина, малина, шипшина тощо).
До склянки свіжого морквяного соку додати 2—3 розтертих до кашки зубків часнику й одразу випити. Процедуру повторювати за 10 хв до їди двічі на день упродовж 2—3 днів (режим постільний).
А ще простий спосіб — надрізати зубок і натирати ним шию, повторювати неодноразово впродовж дня.
60 г подрібненого часнику залити 0,5 л окропу, поставити в прохолодне місце на 10 годин. Перецідити, додати 1 ст. л. яблучного оцту та 1 ст. л. меду. Пити по 1 ст. л. тричі на день під час їди. Крім ангіни, засіб показаний у разі хронічного бронхіту, грудного кашлю та гіпертензії.

Застуда. Крім натирання ступень, про що йшлося вище, проводити інгаляцію: залити 4 розтертих зубки часнику та 1 ч. л. яблучного оцту 0,5 склянки окропу, накрившись, вдихати випари. Постійно підливати окріп. Тривалість процедури 10—15 хв, частота — 3—4 рази впродовж дня до повного одужання.
Можна вдихати випари часниково-медової суміші.
Змішати 3 ч. л. свіжого морквяного соку, 3 ч. л. олії, 1 ч. л. часникового соку. Закапувати в кожну ніздрю по 3—5 крапель 3—4 рази на день (риніт, гайморит, фронтит).
У разі застуди та кашлю, ларингіту та фарингіту готують часниковий сироп, що особливо годиться для дітей та людей старшого віку.
0,5 склянки дрібно посіченого часнику залити гречаним медом (щоб покривав часник). Поставити каструлю на слабкий вогонь і постійно помішувати, поки часник не розчиниться (приблизно 20 хвилин). Тоді каструлю накрити і відставити з вогню на півгодини. Знову нагрівати, постійно помішуючи, щоб сироп не підгорів. Можна додати небагато дистильованої чи талої води. Киплячий сироп знімають з вогню, фільтрують, після охолодження тримають в холодильнику.
Приймають через кожну годину, діти — по 1 ч. л., дорослі — по 1 ст. л. до повного одужання.
Помічні в разі хвороб застудного характеру часникові ванни. Можна парити лише руки та ноги. Тож 3 зубки часнику потовкти, залити в каструлі 1 л окропу, настояти впродовж 6—8 годин у закритій посудині. Тоді процідити, настій нагріти, але не кип’ятити, вилити в миску і додати гарячої води у співвідношенні 1:7. Температура від 35 до 45°С (зважати на самопочуття), тривалість — до півгодини. Опісля слід добре утеплитися, найліпше в постелі, щоб рясно пропітніти.
Для повної ванни потрібно настоювати 30 зубків у 10 л води, а сидячої — так само, але першу — доливати гарячою водою у пропорції 1:6, другу — 1:3. Тривалість — 5 хвилин. У разі серцево-судинних хвороб такі ванни не годяться.
Часникові ванни показані в разі запалення горла, середнього вуха, нирок, сечового міхура, грипу.
Бронхіт. 5—6 великих зубків розтерти до кашки, змішати зі 100 г вершкового масла і пучком зеленого кропу. Тричі на день з’їдати бутерброд, намащений таким маслом.

Добрі результати часникової терапії у дітей, хворих на кашлюк.
Одягти намисто з кількох зубків часнику на шию дитини, а в кімнаті часникову кашку розкласти на блюдечках.
Натирати підошви, як було сказано вище.
Можна класти біля носа дитини, що спить, надрізаний зубчик часнику, щоб вдихала випари.
Змішати сік часнику зі смальцем (1:1), втирати суміш впродовж 10—15 хв у ділянку шиї та грудної клітки 1—2 рази на день.
5 зубків часнику дрібно нарізати чи потовкти, прокип’ятити впродовж кількох хвилин на слабкому вогні, поки часник не зм’якне. Давати дитині якнайчастіше впродовж дня. Лікування триває поки спостерігаються напади надсадного кашлю.
Фурункульоз.
Часто буває наслідком ослабленого імунітету та застуди. Рекомендують аплікації: взяти по 1 ст. л. меду, соку моркви, білої глини (порошок), змішати з 1—1,5 ст. л. соку часнику та збитими білками двох яєць. Нанести суміш на уражене місце 3—4 шарами, як висохне, процедуру повторити (2—3 рази), сполоснути тіло теплою, а згодом прохолодною водою. Процедуру виконувати тривалий час 1 раз на день.

Лікування туберкульозу за китайською методикою
Народна медицина радить ввести до раціону хворого часник: починати з 30 г першого дня, поступово збільшувати дозу впродовж місяця до 90—120 г. Згодом за 1,5 місяця зменшувати до 30 г.
Одночасно кілька разів на день вдихати випари часнику, а спину та груди натирати сумішшю соку часнику та олії (1:1).

Цікава інформація
У популярній вітчизняній літературі є застереження, що мамам-годувальницям часник не можна вживати, буцімто зменшується кількість молока і з’являється неприємний його смак. Зарубіжні лікарі (на цю тему опубліковано статтю в американському журналі «Новини науки» ще в 1991 році) радять навпаки: їсти мамам за 1 годину до годування часник, бо помітили, що присмачене часником молоко малята охочіше й довше смокчуть. От і думай, що ж правильніше робити годувальниці.

В газеті "Біла хата" --завжди багато практичних і здорових порад. Передплачуйте по області!




Теги:часник, грип, медицина, застуда, профілактика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar