Малосольні огірки – простий рецепт і секрети приготування
Що приготувати на обід влітку, щоб було швидко і смачно? Зварити молоду картоплю, обсмажити її до золотистої скоринки та посипати дрібно нарізаним кропом. А до неї подати свіжий, запашний хліб з салом і гірчицею або хроном і хрусткі малосольні огірки. Приготувати молоді огірочки можна за 6-7 годин, а потім – насолоджуватися неймовірним смаком разом з іншими літніми стравами та напоями.
Що треба врахувати перед приготуванням?
Найголовніше – правильно вибрати огірки. Добре підійдуть овочі з грядки, домашні, але не корнішони. Вони мають бути до 10 см, молоді, свіжі та тверді, обов’язково зелені, без жовтизни. Саме так вийде зробити хрумкий продукт. Перед приготуванням їх потрібно замочити в холодній воді на годину, якщо їх лише зірвали з грядки – вистачить і 20 хвилин. На смак продукту впливає і вода, тому візьміть бутильовану або фільтровану воду. Якщо любите експерименти, використайте газовану. Але ні в якому разі не хлоровану з-під крану.
Тепер перейдемо до спецій та приправ. Тут можна експериментувати, але суцвіття та листя кропу, часник, корінь і листя хрону – обов’язкові компоненти. Маринувати огірки потрібно лише з кухонною сіллю, морську та йодовану краще не брати. А що стосується спецій, тут можна фантазувати, як завгодно. До огірків додають лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком, чорну або червону смородину і навіть перець чилі.
Що стосується ємності для засолювання, можна взяти скляну банку на 1-2 літри або велику каструлю.
Готуємо огірки нашвидкуруч: простий, детальний рецепт
Можна зробити довільну кількість малосольних огірків, тоді просто збільшуйте усі пропорції у 2 чи 3 рази. Цей рецепт малосольних огірків швидкого приготування розрахований на 2-літрову банку. Приготуйте такі компоненти:
- 1,5 кг молодих, свіжих огірків;
- 2 ст. л. кам’яної солі;
- головку часнику;
- рослини для маринування: листя смородини, вишні, хрону, корінь хрону, суцвіття кропу;
- 1 невеликий перець чилі;
- 600-700 мл води.
Візьміть огірки, промийте їх, викладіть у глибоку миску та залийте холодною водою. Залиште на пів години. За цей час підготуйте суміш для маринування. Листя, корінь та суцвіття помийте та крупно поріжте. Часник слід почистити та розділити на зубчики. Перець чилі треба звільнити від насіння, вимити й порізати тонкими кружальцями. Його кладемо, щоб додати огіркам трохи гостроти. Якщо бажаєте зробити гостріше, кладіть більше перцю.
На дно чистої, сухої банки викладіть порізані рослинні компоненти, перець і часник. Якщо виберете інші трави, покладіть і їх. Такий неймовірний букет додасть огіркам неповторного смаку та аромату. Зверху дуже щільно викладіть огірки, щоб вони зайняли всю банку. Засипте сіллю та залийте водою. Використовуйте звичайну столову або газовану воду кімнатної температури з нейтральним смаком. Після цього закрийте кришкою та залиште огірки на 2 години на столі, після чого поставте у холодильник. Ще через чотири години можна діставати та куштувати. Щоб отримати більш солоний продукт, зачекайте 6-7 годин.
Експериментуйте з сортами огірків і поєднанням трав та спецій, і шукайте ідеальні смакові поєднання. Ви точно знайдете формулу смачних, хрумких малосольних огірків, щоб порадувати близьких чудовою стравою. А отже, час збиратися на ринок за овочами.
Коментарі (0) |