Економія часу на кухні: як використовувати функціональні можливості електроплитки
Сучасний ритм життя змушує нас економити час буквально на всьому, зокрема й на приготуванні їжі. На щастя, виробники техніки йдуть нам назустріч і оснащують електроплитки різними функціями для прискорення процесу готування. Розберімось, які можливості надає сучасні моделі та як їх краще використовувати, щоб витрачати менше часу на кухні.
Основні функції електроплиток для економії часу
Серед особливостей, які допомагають готувати швидше і зручніше, можна виділити кілька ключових:
- Таймер з автоматичним вимкненням конфорок і духовки. Не потрібно стежити за годинником і турбуватися, що їжа пригорить або википить — задайте потрібний час, і настільна електроплитка сама відключить нагрів.
- Різні режими та зони нагріву. Багато пристроїв оснащують окремими зонами для WOK, гриля, підігріву. Вибирайте відповідний режим залежно від того, що збираєтеся готувати.
- Функція підігріву посуду. Конфорки вмикаються на кілька хвилин до початку смаження або варіння, щоб розігріти сковороду або каструлю. Це дає змогу швидше почати готувати.
Також існує режим прискореного нагріву. Він дає змогу швидко довести рідину до кипіння або розігріти олію для смаження.
Практичні поради щодо використання функцій
Щоб максимально ефективно використовувати можливості електроплитки, дотримуйтеся кількох простих порад:
- Під час варіння макаронів, супів і тушкування м'яса обов'язково ставте таймер. Не потрібно постійно перевіряти готовність — електроплитка відключиться в потрібний момент сама.
- Використовуйте функцію попереднього розігрівання посуду. Сковорода або каструля швидше нагріються до потрібної температури.
- Вмикайте режим швидкого доведення рідини до кипіння під час варіння супів, каш, макаронів. Це заощадить до 30% часу.
- Користуйтеся режимом автоматичної підтримки температури під час тривалого варіння або смаження. Електроплитка сама стежитиме за нагріванням, і вам не доведеться це робити вручну.
Розглянемо кілька прикладів повсякденних страв і як за їх допомогою електроплитки скоротити час на приготування:
- смаження м'яса: використовуйте зону гриля, попередньо розігрійте сковорідку — час приготування скоротиться у 2 рази;
- запікання риби: функція попереднього розігріву духовки дасть змогу скоротити загальний час запікання хвилин на 15;
- приготування каші: використовуйте режим прискореного нагріву для швидкого закипання молока, потім перейдіть у режим автоматичної підтримки потрібної температури до готовності.
Грамотне поєднання різних функцій електроплитки дає змогу економити 20–30% часу на приготування різних страв. Головне — вивчити можливості вашої моделі й активно їх використовувати. Це зробить процес максимально швидким і зручним, і ви зможете готувати смачну їжу, витративши набагато менше зусиль і нервів.
Коментарі (0) |