реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Суд заборонив провокації "Русичів"

17 липня 2013 року Ленінський суд міста Луганська заборонив проросійським силам проведення акції під час освячення Свято-Троїцького храму Патріархом Філаретом 20 липня. Про це на своїй сторінці Фейсбук написав громадський і політичний діяч Луганщини Дмитро Снєгирьов, повідомляє Православний Оглядач.

Нагадаємо, що в УПЦ КП закликали проросійські організації в Луганську не ганьбити свою Церкву провокаціями та створенням штучних протистоянь під час візиту до міста 20 липня 2013 р. Патріарха Філарета та представників єпископату УПЦ КП.

«...Київська Патріархія отримала достовірну інформацію про підготовку проросійськими організаціями в Луганську провокацій проти Патріарха Філарета. Представники цих організацій погрожують силою не допустити Патріарха на освячення храму», - заявляли днями у Київській Патріархії.

У зв'язку з цим Прес-центр Київської Патріархії повідомив, що «Луганська єпархія УПЦ КП вже звернулася до правоохоронних органів з проханням попередити незаконні дії та забезпечити охорону громадського порядку під час візиту Святійшого Патріарха до Луганська 20 липня ц.р.».
В Київській Патріархії висловили сподівання, що «держава не допустить порушення прав вірних Київського Патріархату на Луганщині, особливо в час, коли вся Україна відзначає 1025-ліття Хрещення Київської Руси».

В УПЦ КП закликали і представників проросійських організацій Луганська «своїми агресивними вчинками не ганьбити Православну Церкву, на захист якої вони нібито виступають».
Минулого тижня Православний Оглядач вже повідомляв, що на адресу керівнитцва ГІ «Права Справа», яку очолює Дмитро Снєгирьов звернулися громадяни, віруючі Української Православної Церкви (КП), з інформацією і занепокоєнням щодо проведення певними організаціями політичних акцій, пов’язаних з відзначенням річниці пов'язаної з колишнім російським царем Миколою Другим, а саме: 17, 19 та 20 липня цього року.

"Під час проведення цих акцій нібито планується увірватися у Свято-Троїцький храм УПЦ КП, який розташований за адресою: м.Луганськ, вул.Короленка, 92 та блокувати доступ священослужителів до храму і навіть зірвати зустріч Святійшого патріарха Філарета та прибулих до області архієреїв з луганчанами", - перестерігав Дмитро Снєгирьов.

Співголова ГІ «Спільна справа» також попросив у публічному зверненні правоохоронні органи (СБУ та міліцію) провести заходи, відповідно з чинним законодавством України, щоб не допустити незаконних дій проти віруючих та Предстоятеля УПЦ КП Патріарха Філарета.


Православний оглядач



Теги:патріарх Філарет, русич, Дмитро Снєгирьов, Троїцький собор, Луганськ, провокації


Читайте також



Коментарі (0)
avatar