реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Скільки чорнобильців у нашому краї?

За даними обласного центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, на кінець 2010р. під наглядом у медичних закладах області системи МОЗ перебували 9,1 тис. ліквідаторів наслідків аварії (І група первинного обліку), 1,4 тис. евакуйованих із зони дії радіації (ІІ група), 60,4 тис. осіб із числа тих, які проживали або проживають на територіях, що підлягають нагляду (ІІІ група), 16,5 тис. дітей та підлітків, які народилися від осіб І-ІІІ груп (ІV група), та 154 дитини – від осіб IV групи обліку.
Ці категорії населення майже повністю (від 88,7% до 99,7%) пройшли медичний огляд. Однак здоровими визнано лише 1,5% оглянутих лікарями ліквідаторів, 2,7% – евакуйованих, 7,6% осіб ІІІ групи обліку, 11,8% – оглянутих дітей ІV групи та 49,7% тих, що народилися від осіб IV групи обліку. Ці дані повідомило головне управління статистики в Чернігівській області.

Захворюваність серед постраждалих становила у 2010р. 79,7 тис. випадків уперше встановлених діагнозів на кожні 100 тис. осіб І–ІV груп обліку. Найбільш розповсюдженими були хвороби органів дихання (40,6 тис. випадків), хвороби системи кровообігу (5,5 тис.), хвороби шкіри і підшкірної клітковини та сечостатевої системи (4,6 тис. кожна), кістково-м’язової системи та сполучної тканини (4,0 тис.) тощо.

Населення, яке зазнало шкоди від Чорнобильської катастрофи, забезпечувалося санаторно-курортними послугами. У 2010р. в санаторно-курортних закладах області відпочили та зміцнили здоров’я 3,9 тис. осіб, найбільш чисельною була група дітей та підлітків (ІV група) – 18,4%. Крім того, до програми покращання здоров’я „чорнобильців” були залучені реабілітаційні центри та інші заклади.




Теги:ЧАЕС, наслідки аварії, Чорнобиль, радіаційний захист


Читайте також



Коментарі (0)
avatar