реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Рецепти збереження тепла від архітектора Травки

Холодно? Економте тепло! Це так просто!

Архітектор Віталій Травка переконаний, що для цього великі гроші не потрібні. Просто треба утеплити стіни, адже радянські будинки будувалися із замалою товщиною стін.

З середини приміщення часто утеплюють пінопластом. Але таке утеплення провокує "закисання" стін, адже між пінопластом і стінами накопичується волога. Ефективним є зовнішнє утеплення. Найкращим матеріалом є мінераловатна плита. Хоча можна використовувати і солому, і глинобетон. Проте якраз ці матеріали не рекламуються, бо дешеві.

Через вентиляційну систему вилітає до 30 відсотків тепла -- поставте решітки, що регулюються!

Заміна вікон, встановлення лічильників тепла -- це також ефективно на переконання архітектора з Чернігова. Але він переконаний, що треба переходити і на опалення тільки тих приміщень, де ви перебуваєте. Скажімо, якщо ви на роботі -- для чого гріти квартиру? Її можна нагріти і за годину до вашого приходу. Сучасна техніка це дозволяє.

Архітектор вважає, що котеджі повинні мати три котли -- електричний (для опалення вночі, коли електрика дешевша), газовий та на твердому паливі.

Спеціалісти з енергозбереження заявляють, що Україна може наполовину скоротити теплозатрати. Тобто наполовину менше споживати паливно-енергетичних ресурсів!



Теги:теплозатрати, архітектор Травка, теплозбереження


Читайте також



Коментарі (0)
avatar