реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Просвіту" розколоти не вдалося: головою знову Василь Чепурний

"Гебйо активізувалося" -- заявив перший виступаючий в обговоренні звітної доповіді голови чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василя Чепурного голова міської організації "Зелений світ", лікар Іван Осадців у відповідь на нападки на чернігівську "Просвіту" .


Зрештою, чергова обласна звітно- виборна конференція товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка пройшла бурхливо, але без очікуваного антиукраїнськими силами розколу. Головою знову обрано редактора газети "Сіверщина" Василя Чепурного ( 25 делегатів -- "за", 5 -- "проти", 4 -- "утримались"). При таких результатах виглядали смішними твердження колишнього редактора "Сіверщини" Петра Антоненка про "тоталітарний характер організації".

Окремою темою розмови стала проблема перезавантаження "Просвіти" -- загалом конференція підтримала позицію ніжинської "Просвіти", яка опублікована в останнньому числі газети "Сіверщина".

Обговорення звітної доповіді Василя Чепурного було бурхливим -- традиційні українські самоїдські звинувачення могли б потішити антиукраїнські сили, але здравий глузд делегатів конференції не дав розвинутися їм. Загалом Василь Чепурний нек тільки розповів про ситуацію в чернігівській "Просвіті", але й намітив широкий план реформації "Просвіти" всеукраїнської.

Конференція зобов'язала правління вжити всіх необхідних заходів для повернення "Просвіті" книгарні "Інтермеццо", рейдерським способом захопленої приватними підприємцями Жогалками. Багато мовилося про борг, створений цими підприємцями.

На конференції виступили також Андрій Глухенький, Борис Домоцький (Новгород- Сіверський), Олег Калиняк (Бахмач), Петро Антоненко (Куликівка), Микола Шкурко (Ніжин), Олександр Жогалко, Сергій Павленко, Віктор Лазар, Сергій Богдан та інші.

Конференція обрала правління у такому складі: Василь Чепурний (голова), Микола Шкурко, Володимир Ступак, Олександр Шевченко, Сергій Павленко, Валерій Рябченко, Валерій Сарана, Юрій Соболь, Надія Галковська, Іван Осадців, Андрій Глухенький. До складу контрольно- ревізійної інспекції обрано Сергія Соломаху, Анатолія Покришня та Олексія Пія.
В роботі конференції взяв участь та виступив заступник голови Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Микола Нестерчук.

Обрано також раду обласної організації та делегатів на всеукраїнський з'їзд. Характерно, що і на початку конференції і в кінці виконання гімну України було не в запису, а самими делегатами.














$IMAG92$























Теги:Василь Чепурний, Просвіта, Чернігів, Перезавантаження


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Конференція тривала 3 години в напружених дискусіях. Потреба в реформах у "Просвіті" перезріла. Чи піднесуть чернігівці це на всекраїнський рівень? Сподіватимемося, так. Більше на http://nizhen.syaivo.com/?part_i...._month=
avatar
2
О так!Перезавантаження потрібне Всеукраїнській Просвіті!А почнеться воно після перезавантажень на місцях!
avatar
3
Доки колишні комсомольці та комуно-кадебісти керують просвітами, ніякі "перезавантаження" неможливі.
avatar