реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Нас майже залишили на долю" - "АЗОВ"...

Прес-конференція, вірніше відео-повідомлення командирів полку "Азов", що захищаються на заводі "Азовсталь" в Маріуполі, стала надзвичайно неприємною несподіванкою для Офісу президента. Якби всі звернення командирів "Азова" були сформульовані однією фразою, то казали: "Ми вмираємо - але не здаємося"

Очевидно, звернення командирів "Азова" будуть дивитися мільйони людей. І висновки цих людей точно будуть не на користь уряду. Українці люблять кольорові зображення. Саме завдяки цьому актор Зеленський став президентом, йому вдалося реалізувати образ своєї колективної мрії.

Але. Образ захисників України, які місяцями тримають оборону у ворожому кільці, виграє у свідомості людей будь-яку політтехнологію влади. Перш за все постане питання: "Чому героїв не врятували? "

Питання, як називається, не в очі - а в очі. Вже більше місяця тема "Чому росіяни так швидко дісталися Херсона?" проговорюється у соціальних мережах. Чому мости не підірвали? Ситуація дійсно виглядає дивно, і влада не дала ні найменшої розумної відповіді. Мантри Арестовича для масового розслаблення, давайте не сприймати це серйозно.

В соцмережах давно пишуть, що команді Зеленського, мовляв, не вигідно, щоб захисники Маріуполя залишалися живими, казали, що стануть найбезкомпроміснішими критиками влади. Вони поховають весь політичний рейтинг Зеленського. Очевидно, що у випадку загибелі захисників Маріуполя ця заява стане догмою, яку більше не потрібно буде доводити і безглуздо спростовувати.

Влада впала в капкан, який сама своєчасно створила для екс-президента Петра Порошенка. З Іловайськом. Тоді опозиція (багато з яких зараз в команді Зеленського) спекулювала тезою "добровольчі батальйони відправили на забій, влада нічого не зробила, щоб їх врятувати". Зараз те саме відбувається з захисниками Маріуполя. Будь-яке логічне пояснення ситуації буде розбито на емоційне "Чому їх не врятували?!" і "Що далі?"

І тоді ситуацію надихнуть такі політики, як Белецький та Ярош, які на хвилі "влада послала на смерть захисників Маріуполя" повернуть весь вже витрачений політичний капітал. А ось і те, що Белецький до вторгнення Росії співпрацював зі структурами Ріната Ахметова.

Ахметов абсолютно не втратив бажання отримати власну фракцію у ВР, наскільки сильно в Офісі президента бісить. Мабуть, з цим пов'язано, що в соцмережах активно намагаються роздути тему "за здачу Маріуполя винен мер Бойченко". Бойченко - фігура Ріната Ахметова. Не важко здогадатися, хто стоїть за цією тезою.

І поки команда Зеленського дбає про свій рейтинг, а політики борються за владу, захисники Маріуполя продовжують гинути. В оточенні.

Тетяна ВРУБЛЕВСЬКА



Теги:команда ЗЕ, Ахметов, російсько - українська війна, Маріуполь, Азов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar