реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Інноваційна виборча технологія Корбана: “гречаний піар”

Учора жителі Чернігова стали свідками незрозумілої, на перший погляд, акції під стінами облдержадміністрації: зо два десятки людей пікетували будівлю органу влади, тримаючи в руках плакати, у кожному з яких згадувалась… гречка.

Перехожим важко було збагнути, що ж вимагають ці люди від губернатора: безплатно насипати їм гречаної крупи чи, навпаки, заборонити на обласному рівні споживання цього досить корисного продукту. Та незрозумілою акція була лиш на перший погляд, бо коли розібрався, виявилось навіть цікаво…

Після призначення переможця минулорічних виборів у 205-му мажоритарному окрузі Валерія Куліча чернігівським губернатором місцевий політикум очікує визначення у встановленому законом порядку дати проведення позачергових виборів. Як виявилось, деякі зацікавлені особи, що називається, “стартанули”, не дочекавшись офіційного початку кампанії. Причому так “стартанули”, що насмішили навіть невтаємничених у політичну кухню чернігівських обивателів.

Зранку 15 травня до Чернігова прибула група осіб, які назвали себе “борцями за чесні вибори” з Києва. Вони стали перед входом до ОДА, розгорнувши плакати на кшталт “Посібник Льоні Космоса хоче купити Чернігів за гречку” та “Життя по-новому, а владу – за гречку”. Піддаватись логіці їхні дії стали після того, як вони передали губернатору заяву, в якій із незрозумілих причин звинуватили керівника Державного управління справами Сергія Березенка у підкупі виборців! Чи не дивно?

Адже, по-перше, виборча кампанія не розпочалась, а по-друге – Березенко, якщо мені не зраджує пам’ять, досі жодним чином не заявляв про свої наміри балотуватися до Верховної Ради і не проводив у області ніяких заходів для виборців.

Однак виявилось, що у деяких майбутніх кандидатів, які сплять і бачать себе нардепами, передчасно здали нерви: команда, що приїхала зі столиці, була проплачена не ким іншим, як “правою рукою” олігарха Ігоря Коломойського Геннадієм Корбаном. Виявляється, саме він найняв столичних піарників, серед яких, до речі, були помічені добре відомі у Прилуках (!) “замовні крикуни” Ольга Костюк та Микола Кірєєв.

Тож, як кажуть в народі, на злодієві шапка горить! Корбан так поспішає задурити чернігівцям голови, що почав сіяти грішми вже зараз. Безперечно, їх у нього багато, вистачить, щоб тримати цілі батальйони “чорних піарників”. Але чи допоможе це йому обдурити нас із вами, залежить виключно від нас. Та якщо людина починає свою виборчу кампанію саме в такий спосіб – їй взагалі не місце у списку кандидатів у народні депутати!

Думаю, компетентні органи мають дати належну оцінку таким діям, тим більше, що за ширмою столичних піарників намагаються заховатись місцеві крикуни, що готові продатись будь-кому, аби лиш заплатили. Такі, безумовно, здадуть округ хоч чорту лисому і будуть із насолодою поливати брудом чесних кандидатів. Тож чи не варто дискваліфікувати їх ще на підступах до лінії старту? Інакше вони здатні перетворити виборчий процес на ляльковий театр, де ляльководами виступатимуть олігархи із сумнівною репутацією.

А після такої недолугої акції Корбану варто подумати про зміну політичної риторики і про те, щоб поставити колінами на гречку ідейних натхненників своєї піар-команди!

Андрій КОРЖЕНКО



Теги:Коломойський, Корбан, Чернігівська ОДА, округ 205, Березенко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ви б чи інфу якось перевіряли, чи що, дебіли. Ви б ще мені згвалтування Крупської приписали, ідіоти...
avatar