реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Депутат пропонує відставку голові

Депутат обласної ради Ярослав Демченков напередодні сесії Чернігівської обласної ради, яка відбудеться у п’ятницю 23 грудня та під час якої буде розглянуто звіт про роботу голови Чернігівської обласної державної адміністрації, запропонував губернатору Чернігівщини Володимиру Хоменку подати у відставку, а обласній раді визнати роботу керівника області незадовільною.

За словами Ярослава Демченкова голова Чернігівської облдержадміністрації втомлений, йому все важче знаходити шляхи порозуміння та домовлятись у владних кабінетах столиці, він втрачає авторитет у команді влади. Губернатор почав публічно демонструвати, що вже не розуміє ні Президента України, ні його команду, особливо у питаннях формування бюджету. За словами Демченкова сьогодні з’явились нові обличчя в обласній владі, у тому числі на рівні заступників губернатора, які є самостійними фігурами, більш авторитетними у центральній владі та які зможуть системно подолати кризу, у якій опинилась область.

У разі, якщо не відбудеться зміна губернатора та деяких застарілих та неефективних представників обласної державної адміністрації, криза у області в наступному році буде лише поглиблюватись, вважає Демченков. Дефіцит обласного бюджету лише збільшуватиметься, невиплата заробітної плати та інші негаразди спричинені бездарним фінансовим плануванням діяльності області є відголосами політики "імітації діяльності", яку впроваджує чинний керманич області. Чисельні програми, які десятками приймаються на кожній сесії обласної ради є лише формальними процедурами, так званими "некрологами галузей та сфер", вони не сприяють розвитку регіону.

Від редакції "Сіверщини".
В опозиції перебувати по-своєму важко: завжди треба щось вигадувати, щоб бути на слуху і на виду. І найкращий шлях для нестабільного суспільства -- це шлях скандалів. Особливо, якщо в тебе проблеми з політичною приналежністю...

Що ж до суті заяви депутата Я.Демченкова, то вона дивна в кількох місцях -- наприклад, в обласній адміністрації нема заступників голови, які "сьогодні з'явились". Заступниками були й залишаються Стрілець, Тканко, Шанойло... Хто з них новий для п. Демченкова?
Також хотілося б від нашої опозиції почути реальні програми і пропозиції розвитку регіону замість голослівної
критики.



Теги:Володимир Хоменко, Чернігівська обласна рада, Ярослав Демченков, опозиція


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
У жовтні Просвіта звернулася до В.Хоменка щодо порушень владою державного статусу української мови. Відповіді нема. Тому у Просвіти достатньо підстав підтримати депутата Я.Демченкова.
avatar
2
може Ярослав і голослівний, але він хоча б якось виступає проти діючої влади. А інші депутати як миші, навідь і не тявкають,хоча б інколи висловлювали свої позиції. Тому я теж підтримую Демченкова!
avatar