реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівська обласна рада засудила насильство влади

Звернення президії Чернігівської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та жителів області

Ми, депутати Чернігівської обласної ради, члени її президії, представники різних політичних сил, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в останні дні в Україні.

Ми вважаємо недопустимими дії правоохоронних органів по обмеженню прав і свобод громадян на проведення мирних зібрань, які привели до силового протистояння у місті Києві на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада.

Ці події повинні бути ретельно і об’єктивно розслідувані, а винні в насильницькому розгоні мирного зібрання, основними учасниками яких була студентська молодь, - притягнуті до відповідальності.

У той же час, ми засуджуємо дії провокаторів, які намагаються дестабілізувати ситуацію, закликаючи людей до насильницького захвату адмінбудівель та вчинення інших протиправних дій.

Впевнені, що вихід із політичної кризи можливий за умов мирного діалогу, пошуку компромісів та взаєморозуміння.

Звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України дати відповідну оцінку діям осіб, винних у порушені конституційних прав та законів України, що призвели до ескалації напруги в суспільстві, ставлячи під загрозу цілісність, суверенітет і незалежність нашої держави.

Звертаємось до жителів області дотримуватися громадського порядку, не допускати конфліктів і протистоянь.

Прийнято на засіданні президії Чернігівської обласної ради шостого скликання

2 грудня 2013 року



Теги:Майдан, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Мене, як Чернігівця, більше цікавить кримінальна поведінка бандугрупування "міліція". А особливо чи буде криміналне покарання для людини, яка цим процесом керувала - Ященка Олександра Михайловича. Якщо обласна рада не може це питання вирішити, то ви скажіть.
avatar