реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Авдіївці -- від Мурманська до Мегіона

Післяпасхальні загальні збори авдіївського земляцтва констатували: земляцтво росте не тільки кількісно ( до нього приєдналися шестеро нових членів), але й географічно. Інтерес проявляють люди із заполярного Мурманська та сибірського Мегіона -- і це навіть не вихідці з Авдіївки, а їх нащадки.
Вітав земляцький рух виконавчий директор Ріпкинського земляцтва у Чернігові Геннадій Комаров -- його метод пошуку допомоги у земляків усім сподобався: заходить у кабінет до будь-якого керівника і обнімає з радісним вигуком:" Земляк!". Після таких емоцій важко відмовити...

Голова авдіївського земляцтва Василь Бугровий доповів:" Перша справа зроблена -- в Авдіївці завдяки меценатській допомозі (і руками самого В.Бугрового -- ред.) відновлено пам"ять про вчительку земської школи Євдокію Нерету та її чоловіка- фельдшера Луку. Впорядковано їх могили з відновленням таблички та відслужено панахиду священником церкви Казанської ікони Божої Матері о. Василем".

Як і минулого разу, кожен новий член авдіївського земляцтва виходив до саморобної карти села і малював місце, до стояла чи стоїть батьківська хата та розповідав про себе. Земляки ухвалили на день села -- день Тройці їхати в Авдіївку організованою групою. Розпочато підготовку до випуску телефонного довідника земляків, йде збір матеріалів для книги з історії Авдіївки, буде розроблено сайт села... А завершилося зібрання в приміщенні обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка дружньою чаркою, до якої смакувало авдіївське сало.

Василь ЧЕПУРНИЙ, авдіївець із Чепурнівки, що потім жив у Лузіках.




Теги:Василь Чепурний, Просвіта, Сосницький район, Авдіївка, земляцтво


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Очень хорошее начинание. Хочется надеяться, что оно не зависнет где-то в самом начале. И надеюсь как-нибудь побывать на очередной встрече авдеевцев.
Авдеевский потомок....моя мама в девичестве Ященко Александра Никитична. Её родители: Ященко Никита Эммануилович и Ткач Феврония Ермолаевна.
avatar