реклама партнерів:
Головна › Новини › 

«Мазепа. Made in Ukraine»

Таку назву має Всеукраїнський культурологічний проект, презентація якого відбулась минулого тижня в Чернігові.
— Проект передбачає низку заходів, — зазначив Олександр Ясенчук, координатор проекту «Мазепа. Made in Ukraine» у Чернігові, — які покликані відкрити новий, гламурний погляд на видатного українця. Мазепіану вже підтримали Олег Скрипка, Фагот (гурт «ТНМК»), інші відомі українські зірки. Організатором проекту є відомий у більшості областей України своїми мистецькими акціями громадський рух «Не будь байдужим!». Кампанія реалізовуватиметься у 41 місті обласного та районного значення протягом вересня 2008 – липня 2009 років. Зокрема, у Чернігові та в Батурині. У рамках проекту школам Чернігова буде передано по 5 примірників книги Ольги Ковалевської «Іван Мазепа у запитаннях і відповідях».
— Український інформаційний простір дедалі впевненіше входить в «еру Мазепи», — зауважив історик Сергій Пархоменко, — з осені цього року до весни наступного відзначатимемо безліч дат, пов'язаних із його іменем. Йдеться і про такі начебто незначні числа, як 370 років від дня народження та 300 років від дня смерті гетьмана, і про надто помітні: 300-річчя від початку повстання за незалежність України під його проводом та 300-річчя Батуринської трагедії. Всеукраїнська громадська організація «Не будь байдужим!» готує наймасштабніший за всю історію руху проект «Мазепа. Made in Ukraine».
Сергій Горобець, координатор проекту «Мазепа. Made in Ukraine» в Чернігові, розповів присутнім про всеукраїнський конкурс творів, в якому візьмуть участь усі школи Чернігова та Батурина, — «ХТО ДЛЯ МЕНЕ ІВАН МАЗЕПА?», який проходить за сприяння управління освіти Чернігівської міської ради.
Шановні учні 8 – 11 класів шкіл Чернігова!
Запрошуємо вас узяти участь у конкурсі творів про гетьмана Івана Мазепу. Зареєструвавшись учасником конкурсу, ви отримаєте цікаву ілюстровану книжку про цю історичну постать.
Усі, хто напише твір, можуть отримати: 1 000 гривень для купівлі літератури у столичній книгарні «Є», аудіолітературний набір (2 диски + 3 книжки) і футболку.
Умови конкурсу:
1. Учасники — учні 8 — 11 класів.
2. Тема творів, що беруть участь у конкурсі, — «Хто для мене Іван Мазепа?»
3. Для участі у конкурсі треба пройти реєстрацію, заповнивши анкету учасника та подавши її координатору конкурсу у твоїй школі.
4. У конкурсі бере участь одна робота одного автора.
5. Обсяг роботи становить 1 — 2 сторінки форматом А4.
6. Терміни. Реєстрація – з 1 вересня по 15 вересня 2008 року. Прийом робіт триває з 16 вересня по 31 жовтня. Оголошення переможців – після
1 грудня.
Контакти: Олександр Ясенчук, 8 098 739 72 59,
e-mail:[email protected]





Коментарі (0)
avatar