реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Охолоджувальні модулі: регал

Ре́гал (пол. regał) – у буквальному перекладі означає «стелаж». Сьогодні цей термін зустрічається у більш вузькому значенні та позначає професійне торгове холодильне обладнання для зберігання, демонстрації та продажу товару. 

Холодильні гірки справді нагадують стелажі, однак у таких «шафах» (на них) розміщують не книги, а продукти, що швидко псуються і потребують постійного охолодження. 

Торгові системи охолоджування – стелажі, вітрини - можна знайти в невеликих магазинах, супермаркетах, вони займають цілі секції у торгових центрах, використовуються у готелях, на виробництвах та навіть у фармацевтичних закладах. Навіть поруч з невеликим віконечком закладу швидкого харчування можна зустріти холодильну шафу з напоями до смаку. 

Характеристики та використання

Холодильний регал працює з великим навантаженням і протягом тривалого часу.

Ось деякі з підприємств, які потребують комерційного холодильного обладнання, це: 

  • Компанії з виробництва продуктів харчування та напоїв, 
  • Центри реалізації продуктів: супермаркети, магазини,
  • Заклади громадського харчування: ресторани, кафетерії,
  • Лабораторії та фармацевтичні заклади.

Конструкція регалів, здебільшого, вертикальна. Зазвичай мають кілька полиць під нахилом, що дозволяє організовано зберігати інгредієнти, напої та продукти і продовжувати їх життя. 

Різновиди і зовнішній вигляд

Комерційні холодильні системи бувають різних форм і розмірів в залежності від наповнення та забезпечують необхідний температурний режим для певного виду продукції. Серед основних видів:

  1. Гастрономічна – для зберігання молочної продукції та товарів з обмеженим терміном зберігання. Тут застосовують обладнання середнього температурного режиму (від +1 до +7 градусів).
  2. М’ясна/рибна продукція, напівфабрикати потребують нижчої температури (від 0 до +2 градусів) та довшої її підтримки, тож для її зберігання слід обрати інше устаткування.
  3. Для підтримання смакових якостей та товарного вигляду фруктів і овочів достатньо буде підібрати обладнання з температурним режимом від +4 до +10 градусів.

Охолоджувальні регали мають прозорі скляні двері або й не містять дверей взагалі і слугують такою-собі «холодозберігальною» вітриною для забезпечення належної видимості товару та зручності вибору користувачів. Так, покупець у холодильній секції супермаркету може зі зручністю оглянути асортимент і вирішити, який торт обрати до столу, чи яку частину свинини йому покласти в кошик.

Удосконалені моделі можуть похвалитися цифровим контролем температури для точного охолодження, гарантуючи безпеку та якість їжі. Енергоефективні варіанти, які стають все більш популярними, допомагають зменшити витрати на електроенергію та вплив на навколишнє середовище.

Холод - не для всіх!

Однак не всі продукти через свій хімічний склад люблять холод. Серед таких продуктів:

  • Цибуля.
  • Часник.
  • Картопля.
  • Ананас.
  • Гарбуз.
  • Кукурудза.
  • Помідори.
  • Диня.
  • Сливи, персики і черешня.
  • Шоколад, шоколадні цукерки.

Водночас, холодильний стелаж є важливим компонентом, адже якщо комерційна система охолодження не працює належним чином, весь бізнес знаходиться під загрозою.









Коментарі (0)
avatar