реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Звільнено нашого партизана!

Я відчуваю щастя!

В списку звільнених ті, за кого Україна роками боролася на всіх майданчиках. Рада, що окрім Сенцова, Сущенка, Кольченка, Карпюка, Панова, чиї імена знає весь світ, в списку звільнених є Олексій Сизанович, скромна літня людина, наш патріот і партизан з Луганська.

Я вперше публічно можу сказати, що це Герой, який діяв в тилу ворога. Його катували, вивезли в Ростов, там судили і потім тримали в тюрмах в Сибіру. Ми кілька місяців розшукували його і будь- яку інформацію, РФ приховувала факт вивезення і суду. І саме його кейс був для нас в Мінську важливим для тиску на РФ і ОБСЄ, на Гризлова, і ко, всупереч їх доводам, що, мовляв , українці в російських тюрмах не мають відношення до війни і їх прізвища не можуть обговорюватися в темі звільнення. Всю інформацію щодо заручників і нюансів переговорного процесу наша команда передала навій команді президента Зеленського відразу після інавгурації .

Ну, й ще одне, важливе . В грудні 17 РФ разом з ОРДЛО включила в списки більшість тих росіян, яких сьогодні передали Москві. Нас тоді поставили перед фактом і шантажували, що ніякого обміну не буде, якщо ми їх не віддамо. Тоді президент Порошенко і наша команда чітко заявили РФ і нашим західним партнерам, що ми готові передати цих реальних злочинців з російськими паспортами тільки в обмін на політв‘язнів Кремля. Ще 2 роки тому ці росіяни в українських тюрмах написали листи на Путіна з проханням забрати їх в РФ . Добре, що нарешті він їх « прочитав».

То все таке, головне , що наші дома. Я дякую президенту Зеленському . Президенту Порошенку, який докладав всіх зусиль для звільненя. І , ключове, гасло « Україна своїх не кидає!» є для нас об‘єднуючим . Для країни.

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:обмін полонених, гібридна війна, ОРДЛО, Ірина Геращенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar