реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

До кого молився Папа?

“Прошу, нехай ніколи не буде війни!”: Папа Франциск сьогодні помолився за мир в Україні, але забув сказати хто ту війну почав і навмисне не звинувачує у цьому Росію

26 січня з ініціативи Папи Франциска була проголошена Днем молитви за мир, зважаючи на ситуацію в Україні. Помпезно, правда? Але по суті? Вітаючи прочан різними мовами, він звертався із нагадуванням про мир в Україні і проханням молитися за Україну, але не осудив гріх військового керівництва Росії і окупацію нею Криму. Хоча наприкінці зустрічі Франциск звернувся до присутніх у залі Павла VI у Ватикані та до всіх, хто єднався за допомогою засобів комунікації, але його промова в жодному разі не натякає на окупацію Криму у 2014 році, гріховність крадіжки і підтримку Росією терористів в ОРДЛО. Також папа Франциск, ховаючись за красивими фразами, так і не відповів на питання, хто вбив десятки тисяч українців у 2014-2022 роках? Чиїх рук ця гріховна справа? Хто виступив в ролі Каїна?

Схоже, що для папи, як і для багатьох росіян і для самого Путіна, ніяких ЗС РФ в Україні немає. Виходить, що зі слів понтифіка Україна воює сама із собою? За який тоді мир молились у Ватикані і від кого Україна захищається? Чому про це мовчать на найвищому рівні РКЦ і дають слово лише рядовим архієпископам в Україні?
«А тепер, проказуючи “Отче наш”, запрошую вас помолитися за мир в Україні та чинити це часто протягом цього дня: просімо наполегливо у Господа, аби ця земля могла побачити розквіт братерства та здолати рани, страхи та поділи», - сказав папа.

«Прошу вас, нехай ніколи не буде війни!», - сказав папа... але до кого він звернувся? До Українців, які боронять свою землю? Чому ж тоді в його словах жодного разу не згадана Росія. Кого просить про припинення війни? І знову ж таки риторичне питання: хто з Україною воює ? Ці та інші запитання треба задавати УГКЦ, які теж "українські до кісток" і навіть за деякими задуреними головами "православні". Чому їхній глава Церкви, папа Франциск, не відстоює правду і вбитих українців, а натомість прикриває інтереси Кремля, ховаючись за "молитвою за Мир"? Невже Бог на стороні кривдників і брехунів, а не на стороні скривджених і замордованих, обкрадених і оббріханих українців?

Помолімося за Папу Франциска, хай Господь дасть йому зір побачити війну в Україні і побачити винуватця цієї війни і щоб Бог дав йому вуха почути що Україна не сама з собою воює, а воює проти Російського агресора, який теж прикривається Богом і "захистом рускоговорящих".

Помолімося, щоб наступного разу Папа нарешті сказав хто винуватець війни і заявив це відкрито і на весь світ, адже за вченням святих Отців — мовчанням зраджується Бог, а саме таким зараз займається глава РКЦ. Нехай папа несе відповідальність за своє мовчання, адже, хто як не духовні лідери повинні найбільше стримувати агресивне завоювання і військові напади однієї країни на іншу? Хто, як не предстоятелі Церков, подібно до Івана Хрестителя, мають викривати правителів віку цього в гріховному правлінні?

Іван ПЕТРУЩАК

***П.С.
На фото Путін і Папа вже у післявоєнний період у 2019 році сміються одне одному як ні в чому не бувало.. Схоже що це ледь не найкращі друзі? За даними "РИА НОВОСТИ" папа навіть попроси Путіна молитись за нього. За вину РФ у війні і нападі на Україну, окупацію Криму і підтримку терористів в ОРДЛО, зрозуміло що не йшлось.
Сам Путін тоді був дуже задоволений тодішньою зустріччю.

"Це була дуже добра розмова з деяких питань міжнародного характеру, а також щодо розвитку двосторонніх відносин між Росією та Ватиканом, включаючи духовний аспект цієї взаємодії та гуманітарні зв'язки", - сказав Путін на пресконференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте.



Теги:ватикан, ОРДЛО, гібридна війна, Іван Петрущак, Крим, Папа Франциск


Читайте також



Коментарі (0)
avatar