реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Звертайтесь до екологів: вас почують

Робота із зверненнями громадян, проведена Держекоінспекцією в Чернігівській області у І півріччі 2010 року

У І півріччі 2010 року отримано 76 звернень громадян. З них - 63 стосувалося порушення природоохоронного законодавства.
Щодо тематики питань, піднятих у зверненнях: 23 стосувалося забруднення землі, 18 - збереження лісових та зелених насаджень, 15 - забруднення атмосферного повітря, 6 - забруднення водних об'єктів та підземних вод та 1 щодо збереження фауни.
У 3-х зверненнях викладено протест мешканців проти забудови на території вже сформованих житлових масивів м. Чернігова.

Слід зазначити, що до Державної екологічної інспекції в Чернігівській області немало звернень надходить від народних депутатів, які опікуються питаннями використання природних ресурсів: видобування будівельного піску; поводження з відходами; питаннями ведення лісового господарства на землях сільрад. Ці звернення потребують негайної реакції. Завдяки спритним діям і умінню інспекторського складу працювати понад нормовано віддаючись повністю своїй справі - всі звернення громадян розглядаються вчасно, не порушуючи термінів, відповідно до Закону України “Про звернення громадян” - у місячний термін від дня їх надходження, а ті, що не потребують додаткового вивчення, розглядаються невідкладно.

Мають місце звернення, які надходять до Держекоінспекції в телефонному режимі. Таких звернень у І півріччі п.р. було 27.
В даних випадках інспекторським складом здійснюється невідкладний і терміновий виїзд на місце для з’ясування обставин, які спричинили дане порушення. Але, на жаль, часто сигнали від громадян про порушення природоохоронного законодавства не відповідають дійсності.

Також для своєчасного реагування на зазначені звернення опрацьовується відповідний аналітичний матеріал, проводиться систематичний аналіз зібраної інформації, надається необхідна організаційна, науково-методична допомога зацікавленим сторонам.
В той же час, Держекоінспекцією в Чернігівській області періодично ведеться роз’яснювальна робота серед населення та публікуються матеріали в ЗМІ щодо контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. Адже головним завданням інспекції є запобігання правопорушенням, а у разі їх скоєння – невідворотності покарання винних осіб.
Як свідчать підсумки роботи із зверненнями громадян, працівниками Держекоінспекції в Чернігівській області постійно вживається всіх можливих заходів щодо контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Тетяна Войтенко,
головний спеціаліст у зв’язках з громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції
в Чернігівській області




Теги:Екологія, Держекоінспекція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar