реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Звернення, які не розглядаються і не вирішуються

Відповідно до Закону України від 02.10.96 р. № 393/96-ВР „Про звернення громадян” письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Не розглядаються повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті, а також ті звернення та звернення осіб, визнаних судом недієздатними.

Рішення про припинення розгляду такого звернення приймає керівник органу, про що повідомляється особі, яка подала звернення.
Особливості розгляду звернень, запитів і листів народних депутатів України, які надійшли в інтересах громадян.

Звернення народних депутатів, які надійшли в інтересах громадян, розглядаються протягом 10 календарних днів з дня їх одержання. У разі неможливості розгляду звернення народного депутата України у визначений строк його повідомляють про це офіційним листом з викладенням причин продовження строку розгляду. Строк розгляду депутатського звернення з урахуванням продовження не може перевищувати 30 календарних днів з моменту його одержання.

Листи народних депутатів України, які надійшли в інтересах громадян, розглядаються в аналогічному порядку.

Відповідно до Закону України „Про статус народного депутата України” депутатський запит – це вимога народного депутата України, яка заявляється на сесії Верховної Ради України, до органів Верховної Ради України, до Кабінету Міністрів України, до керівників інших органів державної влади та місцевого самоврядування, а також до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України, незалежно від їх підпорядкування і форми власності, дати офіційне роз'яснення з питань, віднесених до їх компетенції. Орган або посадова особа, до яких звернувся заявник, зобов'язані дати офіційну відповідь не пізніше ніж у 15-денний термін або в інший термін, установлений Верховною Радою України.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, зверення громадян


Читайте також



Коментарі (0)
avatar