реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Звернення до батьків

Щорічно на Чернігівщині за участю дітей трапляється близько 90 пожеж, ДТП й інших надзвичайних подій в побуті, на вулиці, біля водойм тощо. В результаті цього десятки дітей отримують травми, які нерідко бувають не сумісні з життям.

В осінньо-зимовий період основними причинами дитячого травматизму є: пустощі з вогнем або піротехнічними виробами; користування печами, газовими або електричними приладами; порушення правил дорожнього руху; небезпечні ігри на льоду водойм; недотримання заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів часів війни; ожеледиця та інші.

Це говорить про те, що діти часто не усвідомлюють до яких тяжких наслідків може призвести порушення правил безпечної поведінки та не знають як слід поводитися, щоб не спричинити лиха. Нерідко біда приходить тоді, коли батьки залишають дітей без нагляду, не контролюють їхні розваги та не роз’яснюють про небезпеку тих чи інших дій.

Шановні батьки!

Щоб уникнути лиха, Територіальне управління МНС, управління Держтехногенбезпеки у Чернігівській області та управління освіти і науки Чернігівської ОДА звертаються до Вас з проханням не залишати дітей без нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпеки поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність на дорогах і водоймах, при поводженні з вогнем, пічним опаленням, електричними та газовими приладами, піротехнікою, побутовою хімією, ліками тощо. Пам’ятайте, що безпека ваших дітей залежить, насамперед, від вас самих!

Галина КАРПЕНКО
Інспектор ЧМВ УДТБ у Чернігівській області



Теги:пожежі, батьки і діти, Держтехбезпека


Читайте також



Коментарі (0)
avatar