реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Зустріч із Олесем УЛЬЯНЕНКО – популярним сучасним літератором

19 лютого, у п’ятницю, о 15.00 у КМЦ «Інтермеццо» (Шевченка, 9) відбудеться зустріч із Олесем Ульяненком – відомим сучасним беллетристом, лауреатом Малої Шевченківської премії.
Його останню книгу заборонила Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі. Оле́сь Станісла́вович Улья́ненко (Ульянов Олександр Станіславович), народився 8 травня 1962 року у місті Хорол, що на Полтавщині. Працював на шахті, електриком, слюсарем, монтажником, вантажником, служив у війську і поневірявся по лікарнях. Згодом співпрацював із часописами та телебаченням. Належить до нечисельної плеяди лауреатів Малої державної премії імені Тараса Шевченка за 1997 р. (за роман «Сталінка»). Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Живе у Києві. У свій час класик української літератури Павло Загребельний прихильно поставився до творчого дебюту молодого автора. Олесь Ульяненко вважає себе автором стилю, який поєднує легкий жанр із жорсткою подачею.
Має значний творчий доробок:
романи «Сталінка», «Дофін сатани», «Зимова повість», «Богемна рапсодія», «Вогнене око», «Син тіні», «Знак Саваофа», «Серафима», «Квіти Содому», «Жінка його мрії»
Його проза перекладена англійською, німецькою та вірменською мовами.
У 2009 році роман «Жінка його мрії» за висновком Національної експертної комісії з питань моралі було вилучено з продажу через надмірну, на думку членів комісії, анатомічність зображення еротичних сцен. Щоби повернути книгу на полиці, письменник вимушений був оскаржувати висновок у суді.
Питання до письменника надсилайте заздалегідь на адресу: [email protected]
З відповідями Ви будете ознайомлені на http://intermezzone.livejournal.com/
Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»



Теги:Інтермеццо, зустріч, автори, О. Ульяненко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar