реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

«Там, де Шерстянка»: кримінальна драма «Інтермеццо». Фотозвіт

У культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» відбулася презентація кримінальної драми Олеся Ульяненка «Там, де південь».
Оле́сь Станісла́вович Улья́ненко (Ульянов Олександр Станіславович), народився 8 травня 1962 року у місті Хорол, що на Полтавщині. Працював на шахті, електриком, слюсарем, монтажником, вантажником, служив у війську і поневірявся по лікарнях. Згодом співпрацював із часописами та телебаченням. Належить до не чисельної плеяди лауреатів Малої державної премії імені Тараса Шевченка за 1997 р. (за роман «Сталінка»). Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Живе у Києві. У свій час класик української літератури Павло Загребельний прихильно поставився до творчого дебюту молодого автора. Олесь Ульяненко вважає себе автором стилю, який поєднує легкий жанр із жорсткою подачею. Є автором більше ніж 20 романів, які, він наполягає всі базуються на дійсності нашого часу.
Олесь Ульяненко відомий сучасний белетрист, лауреат Малої Шевченківської премії
Має значний творчий доробок:
романи «Сталінка», «Дофін сатани», «Зимова повість», «Богемна рапсодія», «Вогнене око», «Син тіні», «Знак Саваофа», «Серафима», «Квіти Содому», «Жінка його мрії».
Його проза перекладена англійською, німецькою та вірменською мовами.
У 2009 році роман «Жінка його мрії» за висновком Національної експертної комісії з питань моралі було вилучено з продажу через надмірну, на думку членів комісії, анатомічність зображення еротичних сцен. Щоби повернути книгу на полиці, письменник вимушений був оскаржувати висновок у суді.
За роман «Знак Саваофа» (2006 рік) Московський патріархат піддав його анафемі.

- «Там, де Південь» — розповів літератор, — про життя пацанів, морехідку та закрите місто Миколаїв, - розповів літератор, - де всі мешканці колишні або майбутні зеки.
- Ви є автором стилю, що поєднує легкий та жорстокий стиль, як Вам це вдається?¬ —задала запитання гостю чернігівська журналістка.
- Удається, життя воно не повністю чорне або біле, - відповів письменник.
Традиційно лунали і запитання із інтернету:
- Чи правдиві ті мерзотні події, що відбуваються у монастирі, описані у книзі «Знак Саваофа».
- Так, це безперечно. Я маю декілька друзів, — відповів на запитання Олесь Ульяненко, — які пішли у монахи. Та й навіть нещодавно їдучі у лікарню до Феофанії, розговорившись із таксистом, той повідомив мене що возив дівок для цих «святенників».
Далі питання стосувалося можливості й потреби висвітлення письменниками прихованого життя робітничого кварталу Чернігова, своєрідного гетто — «Шерстянки». На що автор погодився, проте віддав пальиу першості місцевим авторам.

«Там, де південь», - абсолютно новий твір, стильний та захоплюючий. У ньому ви можете побачити нові фасети творчості Олеся Ульяненка. У ньому він зробив крок уперед поєднавши свою фірмову «об’ємну» манеру зі вражаючим антуражем та динамічним сюжетом.

Кримінальний роман «Там, де південь» можна придбати у КМЦ «Інтермеццо» (м. Чернігів, вул. Шевченка, 9).
Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»

Авторське фото Валерія Сенчука
[b]







Теги:Інтермеццо, О. Ульяненко, Кримінал, В. Сенчук, Шерстянка


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
я з чернигова працюю в харкивському театри режисером хочу почитати про шерстянкуюЧи можлива постановка на сцени бажано в чернигови
avatar
2
Є попередній текст. Але тре допрацювати.
avatar