реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Зустріч із Андірієм КОКОТЮХОЮ – популярним сучасним літератором

27 жовтня, у п’ятницю, об 11.00 в КМЦ «Інтермеццо» (Шевченка, 9) відбудеться зустріч з нашим земляком, яскравим представником сучасної української літератури Андрієм КОКОТЮХОЮ.
Народився 1970 року у м. Ніжині за доби розвиненого соціалізму у звичайній радянській родині зварювальника і медичної сестри. Надзвичайно рано почав писати – десь із 7 років. Подорослішавши, своє майбутнє бачив лише у затишній бібліотеці серед грубих фоліантів. Але почав працювати складальником меблів, різноробочим та муляром на будівництві. Вкусивши гіркого пролетарського хліба, без вагань вирішив поміняти кельму на перо, спрямувавши свої стопи на факультет журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка.
Перше оповідання опубліковане в 1987 році. У 1991 році написав кримінальну повість «Шлюбні ігрища жаб», яка чомусь лише у 1995 році була гідно оцінена нагородою видавництва «Смолоскип». Цей факт позитивно позначився на подальшому працевлаштуванні пана Андрія аж по 1998 рік. Виконання обов’язків пакувальника книжок, суміщав із організацією і проведенням більше як 100 зустрічей молодих українських письменників по всій країні. Був їх безпосереднім учасником.
У 1998 році покликання журналіста змусило його звільнитися з видавництва «Смолоскип» і перейти на іншу роботу, безпосередньо пов`язану з журналістикою. В полі зору опинялися всі теми, окрім політики, економіки і спорту. На межі тисячоліть виник концептуальний конфлікт між Андрієм Кокотюхою та видавництвом «Смолоскип», пов'язаний із його не зовсім патріотичними висловлюваннями щодо стану сучасної української культури.
З цього конфлікту Андрій Кокотюха вийшов морально загартований і розкрився у новому тисячолітті як повноцінний Автор. «Повернення сентиментального гангстера», «Нейтральна територія», «Ментовский город», «Отработанний матеріал», «Мама, донька, бандюган», «Криминальная Украина», «Криминальная Украина-2», «Криминальная Украина-3», «Почему Украина не Россия» (автор-упорядник), «Любити живих» (у співавторстві з Максимом Розумним), «Повзе змія», «Тайны и загадки Украины», «Резонансные дела МВД» (в співавторстві з Костянтином Стогнієм), «Шукачі скарбів», «Юля» (автор-упорядник), «Темна вода», «Зоопарк або Діти до 16 років» - це далеко не весь доробок плодовитого літератора і публіциста.
Останнім часом Андрій Кокотюха плідно співпрацює з київським видавництвом «Грані-Т». Завдяки цьому з’явилися на світ книги із серії «Життя видатних дітей» про про Луї Буссенара, Томаса Майна Ріда, Миколу Миклухо-Маклая, Рафаеля Сабатіні, Роберта Луїса Стівенсона, у серії «дивний детектив» - «Мисливці за привидами», «Клуб Боягузів», «Страшні історії», «Колекція гадів».
Саме ці твори і будуть презентовані під час зустрічі.
По праву Андрія Кокотюху можна вважати і кіносценаристом. За одним з його кіносценаріїв на студії імені Олександра Довженка зняли фільм під промовистою назвою «Тупик». Автор сценаріїв для декількох документальних фільмів з циклу «Кримінальні історії» на каналі ICTV.
Питання надсилайте заздалегідь на адресу: [email protected]
З відповідями Ви будете ознайомлені на http://intermezzone.livejournal.com/
Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо
»



Теги:Інтермеццо, книги, А. Кокотюха


Читайте також



Коментарі (0)
avatar