реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

ЗСУ займають лівий берег Дніпра на Херсонщині

Українські військові зайняли позиції на лівобережжі Дніпра на тій частині Херсонщини, яка наразі перебуває під окупацією і цьому є достатньо відеопідтверджень. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) - повідомляє "Дзеркало тижня"

Аналітики ISW зауважують що відеопідтвердження перебування бійців ЗСУ на лівому березі Дніпра опублікували російські провоєнні блогери. Зокрема геолокаційні кадри, опубліковані російським блогером 22 квітня, показують, що українські сили зайняли позиції на березі Дніпра на північ від Олешок і просунулися до північної околиці населеного пункту на трасі Е97.

«Ці кадри також вказують на те, що російські війська можуть не контролювати острови на річках Кінка та Чайка, розташовані менш ніж за пів кілометра на північ від геолокаційних позицій українських військових біля Антонівського мосту», – припустили аналітики ISW.

Російські блогери стверджували 20 і 22 квітня, що українські сили утримують позиції на східному березі Херсонської області вже кілька тижнів і встановили стабільні лінії постачання до них та регулярно здійснюють вилазки в цьому районі – все це вказує на відсутність російського контролю над цим районом.

Також є інформація, що російські сили не контролюють деякі острови в дельті Дніпра на південний захід від Херсона станом на 22 квітня, що свідчить про можливе просування українських військ на ці острови.

Також у звіті ISW зазначається, що російські блогери скаржаться, що це стало можливим через надто повільний темп вогню російської артилерії, спричинений надмірною централізацією російського військового командування.

«Російські війська, можливо, надають перевагу утриманню оборони в міських районах, таких як Олешки та Нова Каховка, залишаючи острови в дельті Дніпра безлюдними, – сказано у звіті ISW. – Масштаби і наміри цих українських позицій залишаються незрозумілими, так само як і здатність і готовність України утримувати стійкі позиції в цій місцевості».

Нагадаємо, днями в ефірі телемарафону начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські військові ведуть активну оборонну діяльність на лівому березі Херсонської області та готуються до чергового «жесту доброї волі».



Теги:звільнення Херсонщини, Олешки, російсько - українська війна, ЗСУ, Дніпро


Читайте також



Коментарі (0)
avatar