реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Зникла річка Голінка. На черзі - Яцунка...

Водні ресурси Дмитрівської ОТГ - не так давно була важлива публікація в Підслухано Дмитрівщина . Але до неї можна багато що додати.

Виявляється, Бахмацький район 2020 у лідерах по заорюванню берегів річок, що поглиблює кризу водних ресурсів. Ще 10 років тому стикнулися із зникненням води у колодязях та загибелі каскадів ставків.

У Голінці внаслідок хижацької роботи агрохолдингів річка Голінка (плеса Бичиха, Гирманка та Гапонівка) зникла ще 2010 року, а прогнозований кінець Яцунки, яка вже 10 років як непротічна, 2025-30 рік.

Є й другі причини загибелі водойм (зокрема стихійні сміттєзвалища з пет-пляшками, "міліорація" часів комуняцтва, відмова від фінансування чистки водойм). Але ключова причина - дії орендаторів паїв, центри яких перебувають далеко за межами ОТГ.

На жаль, штрафи за орку берегів - копійчані. А кримінальні справи в області ніхто за це не порушує. Про якість самої прісної води, до якої систематично потрапляють хімікати, годі й говорити. Статистика специфічних хвороб у Громаді говорить сама за себе.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Ростислав Мартинюк, штрафи, Голінка, розорювання річок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar