реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Знесли паркан забудови Сороновича

1 липня, у Чернігові, біля скандальної забудови навпроти Єлецького монастиря, громадськість знесла паркан довкола забудови на вулиці князя Чорного.

Паркан знесла молодь, яка прийшла на зустріч з одним кандидатом в народні депутати України. Юнаки переконані, що будувати будинок в історичній зоні не можна.

Зазначимо, що дана ділянка, де ведеться забудова компанією «Чернігівбудінвест», розташована на території пам’ятки археології поселення передгороддя (X-XVIII ст. н. е., № 1-е) стародавнього міста Чернігова (взято на облік розпорядженням Чернігівської ОДА від 28.12.1998 № 856), в охоронній археологічній зоні № 2 (затверджено рішенням 16 сесії 6 скликання Чернігівської міської ради від 28.12.2011), в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» (затверджена рішенням 39 сесії 5 скликання Чернігівської міської ради 23.06.2009), у безпосередній близькості від пам’ятки національного значення курган «Чорна могила» Х ст. та в охоронній зоні пам’ятки архітектури національного значення XII-XVII ст. «Комплекс споруд Єлецького монастиря» (затверджена рішенням виконкому Чернігівської обласної ради народних депутатів від 18.01.1982 № 30 та погоджена відділом пам’яток архітектури і монументів Держбуді УРСР 23.11.1983).

Нагадаємо, що компанія Чернігівбудінвест», прагнула спорудити на цій ділянці два багатоповерхові будинки, але порушила чинне пам'яткоохоронне законодавство. Зокрема, проект будівництва не погоджений з органом охорони культурної спадщини та Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній». На даний момент доля будівництва не відома.

Джерело: pro.cn.ua



Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, Єлецький монастир, забудови, Соронович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar