реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Знання із… енергозберігаючими технологіями

Хоча у Шаболтасівці є своя школа І-ІІ ступеня, деякі мешканці відправляють своїх дітей у сусідню Авдіївку. Матері Любов Савицька та Тетяна Савченко своїх першачків підвозять до Авдіївській ЗОШ І-ІІІ ступеня, оскільки навчальний заклад здобув в окрузі гарну репутацію: його випускники без особливих проблем вступають у престижні українські вузи. Школа стала опорною з виховної, методичної роботи. Отож батьки розраховують, що їхні діти з перших місяців навчання енергійно поповнюватимуть свої знання.

Останнім часом в Авдіївці чимало зроблено, щоб дітям навчалося краще, комфортніше.

–Завдяки активній позиції сільради ми отримали державні субвенції на реконструкцію та газифікацію школи із забезпеченням енергозберігаючих технологій, – пояснила директор освітнього закладу Валентина Бібік (на фото).– За два роки замінена система опалювання, проведено ремонт класних кімнат, встановлені теплозберігаючі вікна, модульна газова котельня.

Навіть цієї осені продовжена робота по зменшенню енерговитрат навчального закладу. Коли ми відвідали школу, бригада будівельників здійснювала утеплення стін.

Загалом же після проведеної реконструкції освітня установа справді нагадує храм знань. У ньому діє два комп’ютерні класи з 19 комп’ютерами. Нещодавно тут встановлено мультимедійну дошку. Її Авдіївка отримала за успішну реалізацію навчальних завдань завдяки обласній програмі «Забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів області ліцензійними електронними засобами навчального призначення та мультимедійним обладнанням на 2011-2016 роки».

– А вчителям неважко буде викладати предмет з допомогою новітнього обладнання?- запитую.

Як мені пояснили, усі педагоги мають вдома комп’ютери, близько 70 школярів теж. Тому складнощів в освоєнні мультимедійної дошки нема. А ось викладання з її допомогою предметів значно поліпшилося, оскільки вчитель може з допомогою багатьох програм значно наситити урок ілюстративним відеорядом.

Отож для 165 учнів нині справді створені передумови для успішного навчання. Чим і вони користаються. Так, з 10 нинішніх випускників школи 9 вступили у престижні вузи, університети Києва, Чернігова. Авдіївські вчителі позитивно відгукнулися про зовнішнє незалежне оцінювання, оскільки воно, попри деякі недоліки, дає шанс сільським дітям без протекцій, зв’язків перемагати у вступних рейтингах вишів.

… Проте подумалось, що при всіх плюсах успіху школи є у цьому й один «мінус». Ну, ось роз’їдуться випускники по містах влаштовувати свою долю. А що буде далі? Чи не вийде так, що через років 10-15 доведеться думати вчителям, кого ж вчити? Не секрет, такі є реалії. Хоча поки що в Авдіївці є й обнадійлива статистика: цьогоріч народилося 13 дітей!

Сергій ПАВЛЕНКО, власкор «Голосу України»
Сосницький район



Теги:Сосницький район, Сергій Павленко, енергозберігаючі технології, Авдіївка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar