реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

«Змусимо владу виконати рішення суду!»

Підсумки акції «Сіверщини»
У відповідь на бездіяльність влади щодо розгортання другого намету московського патріархату під Катерининською церквою Чернігова наша газета закликала написати листи Президенту України Віктору Януковичу, як гаранту Конституції, з вимогою виконання рішення Вищого апеляційного суду по знесенню незаконних наметів проросійської орієнтації під українським храмом.
Відгукнулися багато наших читачів і направили листи в Адміністрацію Президента. Звісно, ні сам Президент, ні навіть його найдрібніші клерки не стали утру ждати себе відповідями – переслали листи «на мєсну власть».

Механізм відпрацьований – в прокуратуру, яка пересилає обласному управлінню юстиції. Так у відповідь на лист мешканців Седнева З.Лук’яненко, Н.Кисіль, М.Гришай та В.Фоминої заступник прокурора області О.Підгайний відповів:» У відповідності до ст.. 83 закону України «Про виконавче провадження» направляю для організації розгляду ( зверніть увагу – не для вирішення питання по –суті, а лише «для організації розгляду» -- ред..) колективне звернення…». Подібні відповіді і в інших читачів «Сіверщини».

А Наталія Ніконенко пішла трохи іншим шляхом – направила В.Януковичу телеграму і відповідь отримала від начальника управління державної виконавчої служби О.Шермана. Якщо коротко, і в перекладі з юридичної мови на українську, то керівник служби, яка зобов’язана виконувати судові рішення, відповів нашій читачці – не ваше діло, мовляв, бо ви не є стороною по справі.

Дивна логіка – громадяни вказують на грубе порушення закону державним чиновникам, яких ці громадяни на свої податки утримують, а ті посилають цих громадян подалі. Замість того, щоб добросовісно виконати рішення вищого суду та ще й подякувати громадянам за небайдужість.

Тому редакція газети «Сіверщина» відповідно до законів про свободу слова та публічний доступ до інформації вимагає від п. Шермана в 5-денний термін після виходу газети відповісти редакції – на якій підставі його управління порушує закон і не виконує судове рішення.



Теги:Сіверщина, Катерининська церква, обласне управління юстиції, невиконання судових рішень


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ця влада нічого не зробить. Треба цю шайку гнати геть, доті й намети зникнуть, причому самі!
avatar