реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Змінити «систему» - вимагали від податкової

18 лютого 2015 року у Чернігові відбувся третій мітинг безстрокової акції протесту проти свавілля ДФС у Чернігівській області. Вимоги підприємців незмінні, головна з них – це звільнення Степана Дусяка з посади начальника ГУ ДФС у Чернігівській області.

Один з організаторів акції Віктор Лазар наголосив, що області не потрібні “варяги”, є свої спеціалісти, але чомусь не назвав кандидатур. Про це пише сайт Асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини"

За час, що пройшов з минулого мітингу (10 лютого 2015 року) звільнився з посади перший заступник Дусяка – Петро Жабинець, а сам пан Дусяк замість заяви на звільнення пішов у відпустку.

Асоціація «Об’єднання підприємств Ніжинщини» взяла участь у цьому заході. Голова Асоціації Микола Шкурко під час виступу сказав, що громадськість цікавить уже не сам Дусяк, а кандидатура, яка буде замість нього, і чи буде новий начальник кращим. Тому, щоб громадськість могла пропонувати кандидатури на державні посади, потрібно формувати громадянське суспільство з спеціалістів фінансової сфери: бухгалтерів, економістів, фінансистів, а не з людей «системи». При цьому він послався на слова уродженця Ніжина Романа Бжеського про об’єднання громадян у професійні корпорації, які формують владу, що є дієвим на прикладі Канади. Ніжинські підприємці виявилися конкретнішими за чернігівських колег, запропонувавши на очільника ніжинських податківців Сергія Шовкуна замість Світлани Волкової.

Фаховий підприємець-бухгалтер Ірина Березинець у своєму виступі також підтримала слушність пропозиції про зайняття посад у податкових органах людьми не із “системи”, але фахових і порядних. При цьому навела за приклад місто Харків, де недавно з подання підприємницької спільноти призначено керівником обласної ДФС успішого бізнесмена-правника.

Організатори акції повідомили про намір продовжити її у Києві, якщо вимоги не будуть задоволені повністю. На завершення під супровід пісні “Прощай” активісти запустили у небо повітряні кульки з портретами Дусяка і його заступниці Будзяновської, яка невідомо де працювала останні два роки.



Теги:ДФС в Чернігівській області, пікет, ПДВ, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar