реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Змій можна ловити відрами

Рід отруйний, гадючий цьогоріч, кажуть знавці, зросте у кілька разів. Змії вже почали виповзати зі своїх схованок і все частіше зустрічаються людям на пікніках. Статистика дотепер мовчить, але фахівці попереджають і прогнозують, що цього літа гади жалитимуть як ніколи, йдеться в сюжеті 2plus2TVchannel.

Житель Київщини Андрій останні 5 років тільки те і робить, що полює на змій. Продає їх за 200 гривень цілителям, які роблять з отрути ліки. Передовсім від раку. Цьогоріч змієлов планує вполювати близько чотирьох сотень гадів. Каже, за всю свою практику - такого натиску плазунів не бачив. Нині гадюк можна відрами ловити. Зміїний бебі-бум зоологи пов'язують зі спекою.

"Літо, мало дощів - кількість змій буде більша ніж у попередні роки. Зараз суха погода і це якраз впливає на життєдіяльність змій,вони дуже активні", - каже зоолог.

Попри таку навалу вбивати змій зоологи не радять. За одну гадюку штраф в 4 тисячи гривень. Від укусу отруйної гадюки може статись частковий або повний параліч. Торік, кажуть, хлопцеві навіть ампутували кінцівку.

Зі слів головного вітчизняного токсиколога, з одинадцяти видів змій у країні небезпечна лише степова гадюка. На щастя, за останні 10 років через неї в Україні ніхто не помер. "Була закуплена протизміїна вакцина, польська вакцина і вона є", - каже медик.

Втім, якщо не скористатись нею одразу, на місці пригоди, то зусилля марні. А тому найкращий захист у разі зустрічі з гадами - жодних різких рухів.
Експрес



Теги:пікнік, основи безпеки життєдіяльності, спека, змії


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Вчера во дворе (Корюковский район) убил две шт. Раньше когда был во дворе дак как то не вылазили, а это сидим за столом, кушаем встал за хлебом и офигел - ползёт как ни в чём не бывало... вторая на огороде погибла от лопаты... вообще стрёмные существа - волосы дыбом как то сами по себе встают при виде гадюки, у нас помимо серых есть чёрные - вечером вообще стрёмные с виду - как смола цвет становиться (чи то со страху)). А по поводу сыворотки врачи пусть не врут - ложат после укуса в реанимацию и никто кроме капельниц (купленых естественно за свои гроши ничего не колет). Может когда уже "рак начинает посвистывать" и колют сыровотку но я точно знаю за несколько укусов - только стационар и капельницы.
avatar