реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Зізнання Столтенберга

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ ще напередодні складання своїх повноважень, у вересні, говорив трохи більше ніж йому було формально дозволено. Але його неформальний авторитет (10 років на посаді) і завершення терміну не давали ні бажання ні можливості його критикувати. Бо він був правИй.

Як чесний і порядний чоловік почав говорити відкритим текстом те що думає він, і не лише він, відразу ж після відходу з посади, позбувшись формальних обмежень.

Не відкладав на мемуари, а зразу ж в інтерв'ю Financial Times .
"Я думаю, ми всі повинні визнати, що ми повинні були надати їм більше зброї до вторгнення. І ми повинні були надати їм більш сучасну зброю, швидше, після вторгнення. Я беру на себе свою частину відповідальності", – додав він.

Колишній генсек Альянсу вказав, що перед лютим 2022 року в НАТО тривала "велика дискусія" про те, чи потрібно надавати Києву зброю. Він стверджує, що "більшість союзників були проти цього", бо "дуже боялися наслідків".

"Я пишаюся тим, що ми зробили, але було б великою перевагою, якби це почалося раніше. Це, можливо, навіть могло б запобігти вторгненню або принаймні значно ускладнило б для (Росії. – Ред.) те, що вона зробила", – вважає він.

Володимир ГОРБАЧ



Теги:широка війна, Україна - НАТО, столтенберг, Володимир Горбач


Читайте також






Коментарі (0)
avatar