реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Зимове взуття: яке краще?

Зима — це та пора, коли думки про взуття чи не найактуальніші. Температура повітря знижується, дмуть сильні вітри, і ми швидко замерзаємо. Студеніють руки і ноги, зуб на зуб не попадає від холоду. Але, незважаючи на сніг за вікном, життя продовжується, і ми не можемо відмінити наші плани, пославшись на погану погоду.

До того ж, зима - це галаслива веселість, гра в сніжки, катання на ковзанах, лижні прогулянки по засніжених схилах. Зимові забави принесуть радість лише тоді, коли ми добре підготуємося до неї. А саме - обзаведемося одягом і взуттям для зимового сезону. Погодьтеся, взимку в першу чергу замерзають ноги, а потім і все тіло починає тремтіти від холоду. Ось чому тримати ноги в теплі - головна умова для збереження здоров'я.

Цьому служить зимове взуття, що дає нам надійний захист і тепло. Сучасний ринок пропонує масу різновидів взуття для зимового сезону. Найбільш відомі у всьому світі фірми Baffin, Columbia і Sorel - саме ці виробники забезпечують нас найміцнішим і найнадійнішим зимовим взуттям.

Особливості зимового взуття

Головними вимоги, які пред'являються до зимового взуття, це комфорт і тепло. Ось чому нові моделі розробляються з врахуванням цих вимог:

* Є взуття, призначене для дуже суворих зим і для м'якого клімату, - там, де багато снігу, потрібне взуття із спеціальною підошвою, яка забезпечує хороше зчеплення з поверхнею, людина в такому взутті не ризикує зламати собі шию, посковзнувшись на засніженій вулиці.

* Зимове взуття може бути елегантним і нарядним - дизайнери розробили особливі моделі для вечірок, торжеств і офіційних прийомів.

* Зимове взуття для повсякденної носки виготовляється з врахуванням погодних умов, в яких його експлуатуватимуть.

* Для регіонів з особливо суворими зимами виготовляють взуття на м'якій підкладці, що забезпечує додаткове тепло.

* Вдало виконана пара зимового взуття перешкоджає деформації ніг і переохолодженню організму в цілому.

Матеріали для виготовлення зимового взуття

Шерсть: шерстяні устілки і підкладка дають додаткове тепло, ногам в такому взутті дуже зручно. Особливий попит таке взуття має в жіночої частини населення.

Гума: це легкий і міцний матеріал, прекрасно підходить для виготовлення зимового взуття. Гумова підошва не дозволяє взуттю ковзати навіть на обмерзлих ділянках.

Поліуретан: поліуретан у поєднанні з гумою використовується для виготовлення підметок і внутрішніх устілок жіночого взуття. Цей матеріал - ортолит - перешкоджає розмноженню дріжджових грибів і бактерій. Таке взуття ніколи не видаватиме неприємний запах і при правильному догляді прослужить довго.

Цигейка: стрижена овчина використовується для виготовлення підкладок і одворотів зимових чобіт. Таке взуття дуже тепле і комфортне.

Фланель: цей перевірений матеріал не дає ногам потіти і забезпечує амортизацію і зручність.

Види зимового взуття

Повсякденне зимове взуття: верхня частина може бути виконана із замші з водовідштовхувальним просоченням. Халява(голенище) виготовляється з штучних матеріалів, а внутрішня устілка - з етилвінілацетата. Цей матеріал дозволяє нозі пружинити. Підошва гумова. Багато моделей мають застібку-блискавку з боків.

Хутряне зимове взуття: верх замшевий, підкладка з цигейки. У такому взутті тепло і комфортно. Часто таке взуття має високе і щільне шнурування - це додатково захищає від снігу. Подібні моделі користуються особливим успіхом у жінок.

Зимове робоче взуття: внутрішня устілка виготовлена з ізолюючого матеріалу, верх - з натуральної шкіри з покриттям Gore-Tex, яке не дає взуття промокати. Спеціально розроблений супінатор забезпечує амортизацію і стійкість. Більшість моделей забезпечені рантом - з одного боку це додаткова гідроізоляція, з іншої - зручність і хороше зчеплення.

Дуте зимове взуття: цей тип взуття підходить для місцевостей з дуже низькими зимовими температурами. Підошва виконується з гуми - таке взуття не ковзає ні на снігу, ні на льоді. М'яка внутрішня устілка може бути як хутряною, так і повстяною, а зовнішня частина - з штучного матеріалу з водовідштовхувальними властивостями. Якщо для виготовлення такого взуття використовується синтепон, модель виглядає трохи незграбно, але в ній дуже тепло. Це по-справжньому термоізолююче взуття, надзвичайно популярне серед жінок.

Зимове взуття з шкіри теляти: незамінне в регіонах з дуже холодним кліматом, забезпечує тепло і комфорт. В таких черевиках носки зазвичай закруглені, незрідка верх черевика забезпечений шерстяними манжетами.

Зимове взуття на шнуруванні: - довгому або короткому. В жіночих моделей шнурування зазвичай замінюється застібкою-блискавкою. Більшість моделей мають фланелеву підкладку і повстяну устілку, підошва виконується з матеріалів, що не допускають ковзання.

Зимове взуття для верхової їзди: підошва виготовляється з дюралону - дуже міцного матеріалу, внутрішня устілка - з термоліта, що має відмінні ізолюючі властивості, - навіть в дуже холодну погоду ваші ноги не відчують холоду. Для виготовлення верху використовується синтетичний матеріал Hydro-tech, таке взуття не промокає. Еластичні вставки з боків забезпечують ідеальне прилягання, сталеві супінатори і міцні каблуки дозволяють надійно утримувати ногу в стремені. У деяких моделях навіть передбачена система поглинання коливань, що виникають при підвищенні тиску під час верхової їзди.

Чоботи - «термоси»: ідеальне взуття для зимових прогулянок, для зимової рибалки, катання на санках і т.п. Більшість моделей шиються з натуральної шкіри з вологовідштовхуючим просоченням. В деяких з них є так званий термокарман і накладка, що прикриває шнурування.

Високі зимові чоботи: халява у них доходить до середини стегна. Надійний супінатор забезпечує стійкість і оберігає від ковзання. Халява утеплює овечою шерстю, створює додаткове тепло.

Як купувати зимове взуття

* Взуття на шнуруванні або застібці-блискавці - відмінний вибір для зими, воно забезпечує тепло і зручність.

* Чобітки і черевики з натуральної шкіри на натуральному хутрі підійдуть тим, хто завжди хоче виглядати стильно.

* Для більшої стійкості слід вибирати взуття, підошва якого виготовлена з етиленвінілацетата.

* Вибирайте зимове взуття з врахуванням клімату і характеру вашої діяльності.

* Якщо ожеледиця, купуйте взуття на протекторі, він гарантує прекрасне зчеплення з поверхнею.

* Якщо у ваших краях зими снігові, купуйте взуття з водовідштовхувальним просоченням і міцною підошвою. Таке взуття повинне мати досить високу халяву і сидіти щільно. Незайвою буде і додаткова накладка, що прикриває шнурування: сніг ніколи не проникне всередину.

* Зимове взуття повинне мати два гнучкі місця - на халяві, над п'ятою і в носку, відповідно до фізіологічних вигинів. У такому взутті ви не відчуватимете незручність.

* Аби запобігти виникненню неприємного запаху взуття, слід придбати змінні устілкиі. Їх виготовляють з різних волокон, у тому числі і натуральних і обробляють іонизованим сріблом. Така технологія не допускає розмноження бактерій, які і є джерелом неприємного запаху.

* Технологія Intellitemp дозволяє контролювати зовнішню температуру і реагувати на її перепади. Порожнисті сфери в підошві наповнюються холодним або теплим повітрям, регулюючи таким чином комфортну для тіла температуру.

Догляд за зимовим взуттям

Зимове взуття послужить вам надійним захистом від негоди, але і до нього потрібно проявити увагу і зберігати в належних умовах. Ось декілька корисних порад.

* Користуйтеся водовідштовхувальними засобами для взуття, навіть якщо на вулиці сухо.

* Просушіть взуття, якщо воно все-таки промокло, за допомогою гігроскопічного паперу.

* Регулярно чистіть взуття засобами призначеними для догляду.

* Використовуйте полірувальні засоби лише для взуття з обробленої шкіри.

* Стежте за новинками: зараз з'являється маса нових засобів догляду за різними видами взуття. Лише при належному догляді ваше взуття служитиме довго.

* Час від часу перевіряйте, в якому стані підошва і каблуки ваших чобіт або черевик. Виконуйте поточний ремонт негайно.

* Зберігайте взуття на спеціальних дерев'яних розпірках, які гарантують збереження форми. Якщо сезон закінчився, ретельно вичистіть зимове взуття, обробіть її відповідним засобом, вставте розпірку і заховайте пару в коробку. Це найнадійніший спосіб зберігання сезонного взуття.@md

Джерело: http://good-buy.pp.ua/zimove-vzuttya/




Теги:зимове взуття, поліуретан, ожеледиця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar